Publicat el 15/05/2017

L’entitat celebra el sopar de la Xicoia d’Or després de cinc anys

L’associació gastronòmica La Xicoia vol tornar a començar les activitats amb l’objectiu de recuperar els motius pel que va ser creada, promocionar la cuina pallaresa, recuperar els productes del territori, preservar les receptes tradicionals i exportar tot això a l’exterior.

El president de l’entitat, Ramon Aytés, ha senyalat que “hem estat gairebé 5 anys parats, reflexionant que havíem de fer i cap a on volíem anar”. En aquest sentit ha afegit que “teníem clar que s’havia de recuperar el sopar d’entrega dels guardons de la Xicoia d’Or per reconèixer a la gent que ajuda a promocionar la cuina del Pallars”. I així ha estat, la Xicoia, ha recuperat després de 5 anys el sopar de la Xicoia d’Or on s’han entregat els reconeixements a la trajectòria professional, al producte de l’any, a la promoció pallaresa i al gastrònom de l’any.

El producte local, de temporada i de quilòmetre zero ha estat el gran protagonisme al sopar de La Xicoia, que s’ha celebrat a l’Hotel Pessets de Sort i que ha estat servit pels 21 restaurants que formen l’entitat. Aytés ha remarcat que “la Xicoia ha de ser una eina de promoció de la cuina del país i promoció del producte autòcton i de quilòmetre zero”.

El president de l’entitat també ha explicat que volen augmentar el seu vessant més docent tot fent tallers i activitats per explicar als joves i infants com es produeixen els productes del Pallars. D’aquesta manera, clou Aytés, “si els joves coneixent com es fan els productes d’aquí serà més fàcil que els apreciïn i els consumeixin”.

Enguany la Xicoia ha reconegut amb els seus guardons a la Maria Julià de Fonda Farré de Baró per la trajectòria professional; a l’actor Francesc Orella com a gastrònom de l’any; al director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, per la promoció de la cuina pallaresa; a Clara Ferrando, formatgera de Casa Mateu, pel producte de l’any; i s’ha fet especial homenatge a l’actor Carles Canut, padrí de l’Associació.
La Xicoia és una associació que va néixer el 2003 per agrupar professionals de la restauració amb l’objectiu de difondre els atractius i les característiques de la cuina del Pallars.

ACN Sort
En la imatge un primer pla de la formatgera Clara Ferrando, en el moment de rebre el guardó.

 

Deixa un comentari