Publicat el 01/12/2021

La Generalitat de Catalunya reconeix l’entitat argentonina per la seva tasca de servei en situacions de risc i d’emergència, i per ser la primera associació de voluntaris de protecció civil registrada a Catalunya

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2021 a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d’Argentona, a més d’altres entitats i 20 personalitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.
En concret, es reconeix a l’entitat argentonina la tasca de servei a la societat en situacions de risc i d’emergència, de les quals la pandèmia n’ha estat recentment una mostra significativa. Per la tasca altruista de servei a la ciutadania que exerceix el col·lectiu de voluntaris de protecció civil, es fa una distinció als voluntaris d’Argentona, la primera associació de voluntaris de protecció civil que es va registrar a Catalunya; és, per tant, un homenatge a tot el voluntariat de protecció civil de Catalunya.

L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere. A més, la selecció de persones guardonades també reflecteix la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats distingides amb les creus, així com la representació territorial.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció arriba enguany al seu 40è aniversari. Es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

Per a més informació visiteu el següent enllaç: Creu de Sant Jordi 2021

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Argentona

Deixa un comentari