Publicat el 06/09/2015

El festival té la finalitat d’aconseguir fons per construir una escola a Uganda (Àfrica). La iniciativa està organitzada per l’Associació de Comerciants del Casc Antic i Voluntarios Cooperantes i compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró.
El festival solidari tindrà lloc diferents dissabtes de setembre i octubre en els quals hi haurà esdeveniments, activitats i espectacles i la dinamització dels


Dissabte 26 de setembre. De les 19 a les 24 h.


Corre-Tapes. Diferents bars, restaurants i comerços relacionats amb l’alimentació de la zona del Casc Antic serviran tapes a 3 €.
Cada establiment crearà una tapa solidària i una part del guany es destinarà a Voluntarios Cooperantes.


 


Dissabte 10 d’octubre. Tot el dia.


Art Solidari al carrer. Al llarg de tot el dia es realitzaran diferents actes artístics a tota la zona del Casc Antic.


 


Dissabte 24 d’octubre. Places de Santa Maria i de Can Xammar.


Armari Solidari. Les botigues de roba promocionaran l’Armari Solidari amb l’objectiu d’exposar la seva roba i complements. Es realitzaran dos Armaris: un de segona mà a la plaça de Santa Maria i un de roba de les botigues a la plaça de Can Xammar. Una part dels guanys anirà destinada a la oenagé.Els dies 10 i 24 d’octubre els comerços trauran la seva parada al carrer just davant del seu establiment.
L’Associació de Comerciants del Casc Antic es va crear el passat mes d’abril per tal de dinamitzar la zona comercial de la part més històrica de la ciutat. Des de la seva creació s’han realitzat activitats com el Dream Market, mercats de botigues al carrer, o les ballades de Swing a la plaça de Can Xammar amb la voluntat de donar a conèixer l’oferta d’aquesta zona de Mataró. En aquests moments 30 establiments formen part de l’associació.
Voluntarios Cooperantes és una ONG que té per objectiu la construcció de Centres Comunitaris d’Atenció (CCA) allà on siguin necessaris. En aquests centres s’atenen aquelles persones que es troben en situació de risc d’exclusió social oferint assistència mèdica, alimentació i/o educació. L’ONG es va fundar el 2015 i té la seva seu central al TecnoCampus Mataró-Maresme.

Deixa un comentari