l’Assemblea Nacional Catalana de Premià de Dalt va organitzar, un Recital de Poemes per a la Nostra Terra | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/01/2013

 El passat diumenge 13 de gener l’Assemblea Nacional Catalana de Premià de Dalt va organitzar, a l’Auditori de Can Figueres, un RECITAL DE POEMES PER A LA NOSTRA TERRA, que va consistir en la lectura d’una vintena llarga de poemes d’autors catalans amb temàtica patriòtica, des de l’Oda a la Pàtria, de B.C.Aribau (Renaixença) fins a l’actualitat passant pel Modernisme,el Noucentisme i la poesia de l’exili.


La vetllada va començar amb una interpretació musical a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música.
A continuació, i a tall de presentació de l’acte, es va llegir un fragment d’un text de Carles Sala, escrit a Mèxic, en ple exili, l’any 1946. Tot seguit la coneguda artista Núria Feliu va recitar tres poemes (El meu poble i jo, d’Espriu; No passareu, d’Apel.les Mestres i La Santa Espina).
A partir d’aquell moment es va anar succeint els moments musicals amb la lectura dels poemes, a càrrec de Teresa Meca, Ferran Planell, Paquita Puig, Eulàlia Camps, Montse Assens, Carme Poveda, Elisenda Sala, Jaume Pla i Montse Morera. Hi van participar, entre d´altres rapsodes, la Núria Feliu i en Jaume Pla. Tots ells van crear una atmosfera intimista i molt emocionant.
També l’Associació d’Artistes de Premià de Dalt va col·laborar a la jornada amb la presentació d’una sèrie d’obres de temàtica patriòtica, algunes de les quals foren adquirides pels assistents.


L’acte el va conduir Mariona Borràs, la qual va intercalar uns petits comentaris sobre l’època històrica dels poemes que s’anaven llegint i, per acabar, va convidar la nombrosa assistència, que va fer petit l’Auditori, a cantar el Cant de la Senyera, dirigit per Rosa Bel i amb visques a Catalunya lliure.

Deixa un comentari