Publicat el 20/03/2015

El Museu de Llavaneres convida a conèixer o redescobrir l´obra d´un dels artistes locals més valorats de l´actual panorama cultural. Tomàs Safont-Tria presenta les seves noves creacions pictòriques, del 27 de març al 10 de maig, en una mostra que s´ha batejat, de manera molt significativa, amb el nom de Caràcters.
La inauguració serà divendres 27 de març, a les 19,30 hores a Can Caralt.
A més d´un pintor reconegut a la comarca, Safont-Tria és col·laborador del Museu. Amb aquesta exposició, l´artista s´endinsa en una nova etapa creativa i en fa partícep al món. Una etapa molt més onírica i amb molta força visual. Un Safont-Tria diferent, que ben segur sorprendrà a qui ja el coneixien…

Tomàs Safont-Tria va néixer a Sant Andreu de Llavaneres el 1946. Després d´estudiar delineació industrial, es forma com a pintor al taller de Jordi Arenas de Mataró. Amb aquesta base acadèmica, inicia una llarga trajectòria cap a una exploració més personal de la pintura a l’oli i el dibuix, on el gran protagonista esdevé el color.
Safont-Tria destaca ràpidament pels seus paisatges: pinzellades de color que conformen contrastos de llum i ombra dels boscos i camps mediterranis, visió fruit de la seva relació amb l’artista Josep Boix i Soler. Els pigments i les transparències desengruten els colors que conformen la naturalesa, com un intent d’aglutinar la memòria d´un lloc, d´un ambient.
De la mateixa manera tracta la figura i el retrat, com part d’una atmosfera composada per llum, aire, vida. La figura i el paisatge es comporten com un mateix tema: un espai ocupat per l’espectre cromàtic. En la seva evolució estilística, les pinzellades s’engruixen fins a formar taques que dansen en el quadre. Els colors s’alliberen dels contorns, són aire sòlid que es modela i s’acobla sobre les formes. Safont-Tria visualitza, pinta i expressa la densitat cromàtica de l’atmosfera; un alè de sensacions.
Ha realitzat diverses exposicions individuals en sales i galeries del Maresme i Barcelona i l´any 2007 en va fer una al Museu de Llavaneres.


Pintura: L ´ermita de Sant Sebastià, vista per Safont-Tria

Deixa un comentari