Publicat el 03/09/2021

El cicle gastronòmic del Mercat de la Plaça de Cuba de Mataró, nascut el març del 2019,  arrenca aquesta tardor amb un format híbrid

Tornen les sessions presencials i s’ofereix a més l’opció de seguir-les des de casa. L’aforament presencial, això si, quedarà limitat a 10 persones*. Les persones que hi participin presencialment podran gaudir de la sessió i interactuar amb els ponents. Al final de la sessió s’oferirà un tast tant de les receptes cuinades com dels vins presentats. Pel qui segueixin la sessió des de casa també s’oferirà la possibilitat d’interactuar i fer preguntes a través del xat.
* Si les condicions ho permeten, s’augmentaria aquest aforament.

Aquest tardor el Mercat de la Plaça de Cuba convida a tothom  continuar fent la revolució. Seguiran fent-la des de la cuina del mercat. I per fer-la han volgut mostrar projectes nascuts al Maresme i aprofitar per donar al benvinguda a d’altres d’ultramar.
Aquestes són les (R)evolucions que hem programat per aquesta tardor:

  • La (R)evolució de les melmelades.
  • La (R)evolució de la cuina llatinoamericana
  • La (R)evolució del cuina tradicional de temporada.
  • La (R)evolució del les postres de Nadal.

(R)EVOLUCIÓ A LA CUINA
La (R)evolució de les melmelades.
La Temporada de Tardor s’inaugurarà amb l’experta maresmenca en l’elaboració de melmelades i chutnies, Cristina Martorell. Des de Melmelària, el seu obrador de Tiana,  elabora melmelades artesans i organitza tallers i tastos maridats sempre amb la millor gastronomia i amb vins del territori,
El maridatge en aquest ocasió serà una vegada més a càrrec del  Celler Can Roda, un celler de 20 hectàrees de vinya que té la voluntat de recuperar les vinyes de la DO Alella a través del cultiu ecològic. Tenen la peculiaritat que són l’únic celler de Catalunya que cultiva la varietat moscatell amb DO Alella per poder realitzar un cupatge de pansa blanca i moscatell molt especial.

La (R)evolució de la cuina llatinoamericana
A l’octubre viatjarem a Amèrica Llatina de la mà de Jon Giraldo i Jaime Lieberman,  xefs i propietaris del Grup Spoonik, creadors a més de la cadena ANORMAL , amb presència des de fa uns mesos a la nostra ciutat. Gastronomia i mestissatge llatinoamericà de molta qualitat.
El maridatge serà a càrrec Caves Titiana  i comptarem com sempre amb la presència d’en Quim Casacuberta, expert sommelier i defensor de la qualitat única dels vins de la DO Alella. Des de 1920, Parxet elabora cava a la zona d’Alella, on es troben la Pansa Blanca i els sòls de sauló, i treballen seguint el mètode tradicional d’elaboració d’escumosos.

La (R)evolució del cuina tradicional de temporada.
Al novembre convidem a la (R)evolució a un restaurant de referència de la nostra estimada comarca del Maresme: L’Hostal de la Plaça de Cabrils. El seu cap de cuina, en Marc Soler, ens mostrarà com elaborar receptes nadalenques per poder fer a casa i ens parlarà del que ells han anomenat ‘La nova tradició’.
En aquesta ocasió ens acompanyarà també el seu sommelier, en Max Ros, que, juntament amb en Quim Casacuberta, maridaran els plats amb vins del Celler Raventós d’Alella

La (R)evolució del les postres de Nadal.
Acabarem la temporada de tardor amb cuina dolça. Aquesta vegada hem volgut convidar un altre dels grans mestres pastissers de la ciutat,  L’Alejandro M.L. cap d’obrador i propietari de la Pastisseria Avinguda. Vindrà a la cuina del mercat a donar-nos idees de cara a Nadal.
Pel maridatge tindrem de nou amb nosaltres  a la Pepi Milà del  Celler Can Roda, un celler de 20 hectàrees de vinya que té la voluntat de recuperar les vinyes de la DO Alella a través del cultiu ecològic. Aquesta vegada ens sorprendrà amb els seu vins dolços.

Tallers per a adults.
Tots els tallers inclouen dossier de receptes, i tast en el cas del format presencial.

Preu per persona i taller presencial : 15€
Preu per persona i taller online : 5€

INFORMACIÓ:
Per correu: cuinamercatcuba@gmail.com
Reserva de places: mercatcuba.cat

Deixa un comentari