L´Any Espriu portarà cada dia la figura i l´obra del poeta arreu de Catalunya | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 17/01/2013

Aquest dimecres s´ha presentat al Departament de Cultura de la Generalitat el programa de les activitats previstes al llarg del 2013 per a la commemoració del centenari del naixement de l´escriptor Salvador Espriu
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el comissari de l´Any Espriu, Xavier Bru de Sala, i el director artístic de l´acte d´obertura de l´Any Espriu, Xavier Albertí, han presentat avui el programa de les activitats previstes al llarg del 2013 per a la commemoració del centenari del naixement de l´escriptor Salvador Espriu. També han participat en l´acte el cinquè tinent d´alcalde de l´Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; l´alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà; l´alcalde d´Arenys de Mar, Estanislau Fors, i Sebastià Bonet, nebot de Salvador Espriu.
Durant la roda de premsa, l´alcalde d´Arenys de Mar ha remarcat que “els arenyencs ens sentim molt nostre Salvador Espriu i tant des de l´Ajuntament com des de la societat civil estem organitzant activitats per commemorar aquest centenari”. Per això ha avançat que el 10 de juliol, data del naixement d´Espriu, es faran diversos i importants actes a la població per celebrar-ho que coincidiran amb els dies de celebració de la Festa Major de Sant Zenon.
Per la seva part, el conseller Mascarell ha afirmat que “les reflexions i mirades d´Espriu sobre el nostre país, fins i tot fora del seu propi temps, tenen una actualitat absoluta”, i n´ha destacat “la fidelitat a la llibertat, a la llengua, a la lucidesa arriscada i a l´ètica vital”. I ha conclòs que “l´Any Espriu vol ser un reconeixement popular, acadèmic i institucional a la figura de Salvador Espriu”.
 
D´altra banda, el comissari de l´Any Espriu, Xavier Bru de Sala, ha assenyalat que “a més de tenir un caràcter cultural i literari, l´Any Espriu té també un caràcter cívic i participatiu”.
Al llarg d´aquests dotze mesos, el Departament de Cultura de la Generalitat, diversos municipis catalans i institucions d´arreu del país duran a terme iniciatives en diferents poblacions catalanes pràcticament cada dia de l´any. Entre els actes previstos, l´Any Espriu inclou exposicions, publicacions d´obres, espectacles musicals i teatrals, produccions audiovisuals i simposis sobre la vida i l´obra de l´autor. A més, la ciutat de Barcelona li rendirà homenatge amb una estàtua, la ubicació de la qual encara està per decidir.
 
L´obertura institucional de l´Any Espriu tindrà lloc el proper dimecres 23 de gener amb un acte al Palau de la Música Catalana, dirigit per Xavier Albertí, i en el qual es repassarà l´obra i la vida de l´escriptor.
 
Totes les activitats que es duran a terme es podran consultar al web
www.anyespriu.cat, que estarà disponible a partir del 20 de gener.

Deixa un comentari