Publicat el 06/06/2016

Un nou model de seguretat que tingui com a objectiu oferir un servei públic de qualitat i que garanteixi el dret a la seguretat que té la ciutadania. Aquests són els principis que mouen la reforma que s’està duent a terme a la Guàrdia Urbana de Badalona, tal i com ha deixat clar avui l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, en el discurs de cloenda del Dia de la Guàrdia Urbana. 

Per fer-ho possible, l’alcaldessa ha dit que la Guàrdia Urbana ha d’optimitzar els seus serveis, tenir més presència al carrer i treballar d’una forma més integrada als barris i districtes de la ciutat. Sabater ha reafirmat l’aposta “ferma i sense marxa enrere” per la implementació d’aquest nou model.

L’alcaldessa ha dit que “el nou model de Guàrdia Urbana que està construint el govern de la ciutat suposa una reforma en profunditat del cos. Quan ja estigui en vigor, aquest nou model farà possible que mai més el funcionament del cos depengui dels canvis polítics i que la Guàrdia Urbana no sigui instrumentalitzada per cap govern”, i que  “des del govern sempre s’ha parlat de fer de Badalona una ciutat amable, però també una ciutat segura. I és que ser amable no vol dir ser feble. I per això la seguretat és un tema fonamental per al govern”.
Dolors Sabater ha lligat el concepte de seguretat amb la millora de l’espai públic i amb una educació en valors com el civisme. També ha posat en valor la tasca de prevenció que fa la Guàrdia Urbana i la col·laboració amb la resta de cossos de seguretat. 

El superintendent en cap de la Guàrdia Urbana, Conrad Fernández, ha explicat que “aquest cos va ser pioner l’any 1981 en desenvolupar una policia de proximitat. Ara, s’està fent una actualització permanent d’aquest model basant-lo en la proximitat estratègica, és a dir, adaptant els criteris professionals per arribar cada dia més a prop de les realitats i necessitats de Badalona i donar una resposta eficient”.

Condecoracions i reconeixements
En aquesta edició del Dia de la Guàrdia Urbana s’han felicitat i condecorat els actes meritoris de diversos agents de la Guàrdia Urbana, d’altres policies locals, dels Mossos d’Esquadra, del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil. També s’han fet diversos reconeixements públics a institucions, entitats, persones i professionals que han col·laborat directament amb la policia local. 

A més de l’alcaldessa Dolors Sabater, l’acte ha comptat amb la presència del superintendent en cap de la Guàrdia Urbana de Badalona, Conrad Fernández; de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos; de la sotsdirectora general de Coordinació de Policies de Catalunya, Begonya Curto; el jutge degà de Badalona, José M. Noales; i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miguel Ángel Escobar.

Deixa un comentari