Publicat el 01/02/2016

Incrementar la cooperació policial entre la Guàrdia Urbana de Badalona i els Mossos d’Esquadra, així com definir millor les competències que han d’assumir els dos cossos policials en el treball quotidià a la ciutat. Aquestes són les dues principals qüestions abordades per l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el director general dels Mossos, Albert Batlle, en una reunió de treball que han mantingut a l’Ajuntament de Badalona.
En aquesta trobada, Sabater ha explicat que la Guàrdia Urbana de Badalona s’organitzarà per portar a terme d’una manera més eficaç les tasques de policia de proximitat, mentre que altres funcions molt més especialitzades, com les de policia antidisturbis, correspondran executar-les només als Mossos d’Esquadra.
De fet, aquesta distinció de funcions és la que marca la Llei 16/1991 de les Policies Locals i la Llei de coordinació del sistema de policia de Catalunya, de 2003. Aquestes normatives emanen de la Ley orgánica de fuerzas y cuerpos de seguridad, del 13 de març de 1986.

L’alcaldessa també ha demanat al director general dels Mossos un augment del nombre de Mossos d’Esquadra a la ciutat i que durant els mesos d’estiu no es redueixi el nombre d’efectius de la policia autonòmica a Badalona amb l’objectiu d’incrementar les plantilles de les comissaries ubicades a zones turístiques de la costa catalana. El govern considera que Badalona, amb 4 quilòmetres de platja massivament utilitzada i situats a tocar de Barcelona, també ha de ser considerada zona turística costanera i beneficiar-se del Programa de costes de la policia catalana.

El director general dels Mossos d’Esquadra s’ha compromès a estudiar les peticions que li ha traslladat l’alcaldessa de Badalona.

Deixa un comentari