Publicat el 24/11/2014

Com es va comprometre durant la primera reunió informativa sobre el complex funerari el passat mes de juliol, l’alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs, ha decidit iniciar els tràmits per la convocatòria d’una consulta sobre el futur del crematori, en el marc d’un nou complex funerari, que ha generat una forta polèmica al municipi.
Segons informa el consistori de Vilassar de Dalt, Godàs ha pres aquesta decisió després de copsar que el diàleg amb les persones que s’oposen a aquest projecte no avança. 
També s’ha informat que en el ple d’aquest mes s’iniciaran els tràmits de la consulta ciutadana que se celebrarà el febrer del 2015.
En aquest sentit, tot i que la responsabilitat última ha de ser del govern municipal, com passa en aquest tipus de consultes ciutadanes, els veïns i veïnes del municipi podran decidir si volen o no el crematori en el futur equipament funerari.
El projecte, que ja ha estat aprovat i adjudicat per una àmplia majoria del ple, actualment està aturat.
Segons també asseguren des del consistori, “per ara les posicions estan enrocades tot i l’extensa documentació facilitada per l’Ajuntament. Aquests informes, avalats per la Generalitat de Catalunya, posen de manifest que, igual que la quarantena de crematoris que ja funcionen al país, la instal·llació garantirà totes les mesures mediambientals i de salut per les persones”. Mesures aquestes, d’altra banda, sense les quals, l’alcalde assegura que no tiraria endavant el projecte.

Deixa un comentari