L´alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez és el nou president del Consell Comarcal del Maresme | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/07/2011

L´alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez (CiU) relleva Josep Jo (PSC) al capdavant del Consell Comarcal del Maresme. Miquel Àngel Martínez ha estat escollit president de l´administració comarcal després que hagin pres posessió de l´acta de conseller/a comarcal els 33 nous regidors i regidores que constituiran el plenari comarcal durant els propers 4 anys.
Miquel Àngel Martínez i Camarasa ha estat investit president del Consell Comarcal del Maresme en segona votació amb els 12 vots favorables dells consellers i conselleres comarcals de CiU i els 4 del PP. El PSC ha votat el seu candidat (l´alcalde de Sant Cebrià de Vallalta Pere Vega) i ERC, ICV, CUP i PxC s´han abstingut.
En el seu discurs, el nou president comarcal ha destacat “En nosaltres trobareu la millor predisposició per arribar a acords i podeu tenir la seguretat que tot el nostre equip s´esforçarà de valent per gestionar de la millor manera aquest Consell, un Consell que és i ha de seguir sent un referent per Catalunya”. També ha explicat que l´aspiració del nou equip de govern és que el Consell Comarcal del Maresme sigui “un espai i un referent de trobada entre els 30 ajuntaments del Maresme”.
Dades del nou plenari
El nou govern comarcal està format pels 12 consellers i conselleres de CiU i els 4 del PP. A l´oposició es manté el PSC (9 representants), ERC (4), ICV (2), CUP (1) i PxC (1). Les eleccions municipals del 15 de maig han provocat una important renovació del plenari del CCM. Només el 30% dels 33 consellers/es comarcals que avui han pres posessió del seu escó repeteixen com a conseller/a comarcal. D´altra banda, s´ha incrementat la presència de grups polítics amb la incorporació de la CUP i de PxC.
En aquest nou mandat, els consellers comarcals, que obligatòriament, han de ser regidors o regidores d´algun ajuntament de la comarca, provenen de 19 municipis i els que més consellers/es aporten són Mataró i El Masnou (4 cada municipi) i Malgrat de Mar (3).
En quant a la presència de dones, hi ha hagut una lleugera reducció (de 13 l´anterior mandat, s´ha passat a 12).
Després del Ple de constitució, s´ha celebrat el Ple d´organització del CCM que en aquest mandat comptarà amb Maria Isabel Farreres (CiU) i Diego Sánchez (PP) com a vicepresidents 1r i 2n respectivament.
De les 3 àrees operatives que va haver-hi el mandat anterior es passa a 4 que estaran liderades políticament per Neus Serra (CIU), Alfons Molons (CiU), Antoni Valls (CiU) i José Manuel López (PP)

Deixa un comentari