Publicat el 24/02/2014

Com informa el consistori mataroní, l’alcalde, Joan Mora, i el regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, han fet aquest febrer una visita a Fort Lauderdale (Florida). L’objectiu principal ha estat la signatura del protocol d’agermanament amb aquesta ciutat nord-americana. L’estada també ha servit per poder visitar diferents emplaçaments i institucions per tal d’establir contactes i possibles intercanvis profitosos per a Mataró.
Fruit de l’estada, Mora i l’alcalde de Fort Lauderdale, John P. “Jack” Seiler, han signat a Florida el protocol que formalitza l’agermanament entre els dos municipis. Aquesta unió respon a la voluntat estratègica de posicionar globalment Mataró i pretén fomentar les relacions a nivell econòmic, empresarial, acadèmic i cultural entre totes dues ciutats. Amb aquesta signatura Mataró passa a formar part de la ‘Greater Fort Lauderdale Sister Cities International’, una xarxa formada per 17 ciutats d’arreu del món que uneixen esforços de cooperació global en diferents àmbits i desenvolupen programes conjunts.
D’altra banda, durant la seva estada a Florida, la delegació mataronina va visitar diferents operadors del sector de la indústria nàutica recreativa, Repair & Refit, atès que Fort Lauderdale és el clúster d’aquest sector més important dels Estats Units. La finalitat ha estat veure com funcionen aquest centres i crear sinergies i possibles col·laboracions amb Mataró emmarcades en l’estratègia de creixement i de futur del sector nàutic focalitzat en el Port de Mataró.
D’altra banda, també ha pogut conèixer de la mà del seu president, Andrew Duffell, el Research Park at Florida Atlantic University amb el qual el TecnoCampus Mataró-Maresme té signat un programa d’internacionalització, un acord en virtut del qual les empreses interessades d’ambdós territoris poden fer estades en les incubadores respectives sense cost fins un màxim de 3 mesos, on reben assessorament sobre la manera d’aterrar en aquest mercat i suport per a recerca de finançament entre d’altres coses.
Precisament, la primera empresa mataronina que s’ha beneficiat d’aquest acord ha estat Slid, guanyadora de la darrera edició dels premis Cre@tic i ubicada a la incubadora del TecnoCampus Mataró-Maresme. Com a resultat d’aquesta estada als EUA, una aplicació mòbil que permet intercanviar targetes de visita d’un dispositiu a un altre dissenyada per l’empresa serà l’app que s’usarà en dos congressos que se celebraran a la zona de Florida els mesos d’abril i octubre.

Deixa un comentari