L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, recorda a la comunitat musulmana d’Artigues i Sant Roc que no podrà utilitzar la via pública per resar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/07/2012

El Govern municipal ha ofert a aquesta comunitat musulmana llogar un espai municipal per celebrar el Ramadà


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, considera que la comunitat musulmana dels barris d’Artigues i Sant Roc ja hauria d’haver trobat una solució per deixar de resar a la plaça Camarón de la Isla, al barri de Sant Roc, ja que fa 8 mesos que l’Ajuntament ve demanant-los que busquin espais alternatius per deixar de resar a la via pública. L’alcalde considera que l’Ajuntament ha donat prou marge a aquesta comunitat islàmica per buscar una solució. “La situació no es pot allargar més. Els responsables del centre islàmic Camí de la Pau sabien que havien de buscar un lloc per resar abans de la primavera, però no ho han fet”, ha afegit Garcia Albiol.


Davant d’aquesta situació, el Govern municipal ha ofert a la comunitat musulmana dels barris d’Artigues i Sant Roc un espai municipal per celebrar el Ramadà, que comença demà divendres 20 de juliol. Es tracta del pati de l’antic institut de secundària Badalona 9, al barri de Sant Roc, on els fidels musulmans podrien fer les seves pregàries.


Xavier Garcia Albiol, ha explicat que el Govern municipal ha ofert per escrit aquesta alternativa a la comunitat musulmana per tal de respectar la festa i que puguin celebrar el Ramadà sense ocupar la via pública. Garcia Albiol ha afegit que “la comunitat musulmana pot llogar aquest gran espai municipal pagant el preu public corresponent i una fiança prèvia de 6.000 euros”.
La proposta municipal implica que la comunitat musulmana de Sant Roc es comprometi a buscar un lloc per als resos dels divendres quan finalitzi la festa del Ramadà. “Un cop finalitzi el Ramadà, aquesta comunitat haurà de trobar unes instal·lacions per desenvolupar les seves activitats de manera habitual, ja que a partir del 20 d’agost el Govern municipal vol evitar les concentracions per pregar al carrer”, ha explicat l’alcalde.


D’altra banda, la proposta municipal també inclou un compromís dels responsables de la comunitat musulmana i de les persones que es puguin concentrar en les instal·lacions de l’antic institut Badalona 9 en el sentit de ser especialment curosos per no incomplir les ordenances en matèria de soroll.


Tot i això, fins a aquesta tarda l’Ajuntament no ha rebut cap resposta a la seva proposta per part dels responsables d’aquesta comunitat islàmica.


L’alcalde ha lamentat aquest fet i ha advertit que l’Ajuntament no permetrà que hi torni a haver 3.000 persones utilitzant diàriament durant un mes una plaça per resar.

Deixa un comentari