L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, inicia el procediment perquè les competències de la gestió urbanística del port tornin a l’Ajuntament | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 22/06/2012

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha signat una resolució perquè les competències de la gestió urbanística del port deixin d’estar en mans de la societat Marina Badalona i tornin a l’Ajuntament. Garcia Albiol ha pres aquesta decisió davant la situació de bloqueig en la que es troba la gestió d’aquesta societat, de la qual formen part l’Ajuntament de Badalona i el Consell Comarcal del Barcelonès.


L’alcalde ha explicat que en els propers dies donarà compte d’aquesta decisió a la Junta de Govern de Badalona. Les competències urbanístiques de titularitat municipal que ara l’alcalde es proposa recuperar afecten a la gestió del polígon A del Pla Especial del Port de Badalona, que inclou tant l’accés al port com la zona del canal que hauria d’endinsar-se cap al barri del Gorg.


Garcia Albiol ha destacat que “per al Govern de Badalona el port és una peça clau que ha d’integrar-se a la ciutat i la recuperació de les competències urbanístiques es planteja davant la situació de paràlisi que hi ha a la societat Marina Badalona”. L’alcalde considera “imprescindible que l’Ajuntament recuperi les competències urbanístiques per tal de tenir llibertat per decidir en aquesta matèria sense interferències, sobretot davant les dificultats que s’estan produint per renovar el Consell d’Administració de la societat Marina Badalona”.


Fa pocs dies es va celebrar una Junta General ordinària de la societat Marina Badalona en la qual es van posar de manifest discrepàncies importants entre l’Ajuntament i una part dels representants del PSC pel Consell Comarcal, fins al punt que van acabar retirant-se tots els punts de l’ordre del dia.


En la resolució signada per l’alcalde, es destaca que la renovació dels òrgans de Marina de Badalona “no ha estat possible formalitzar-la per la concurrència d’un seguit de dificultats i circumstàncies obstatives produïdes al llarg del darrer any; circumstàncies obstatives alienes als representants designats, amb autonomia i responsabilitat, pel Ple de l’Ajuntament de la ciutat de Badalona, i que han tingut el seu explonent més revelador en la sessió de la Junta General de la societat que va tenir lloc en data 19 de juny de 2012”.

Deixa un comentari