L’alcalde de Badalona suspèn la part institucional de les celebracions de l’Onze de setembre, davant de l’actitud de la resta de forces polítiques | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/09/2011

 Garcia Albiol afirma que “un acte institucional no té sentit si els que formen part de la institució no hi volen assistir”


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha decidit suspendre la part institucional de les celebracions amb motiu de la festivitat de l’Onze de setembre, davant de la decisió de no assistir a l’acte que han pres la resta de forces polítiques. Garcia Albiol ha explicat que “un acte institucional no té sentit si els que formen part de la institució no hi volen assistir” i que, “l’absència de tres de les quatre formacions amb representació municipal desvirtua completament la celebració institucional”.


L’alcalde ha remarcat que “el programa de les celebracions de l’Onze de setembre és el mateix que hi va haver l’any passat i l’anterior”. Per aquest motiu considera que “per part dels grups de l’oposició el que s’ha fet enguany és buscar una excusa per fer xivarri i crear polèmica a on no n’hi ha”. L’alcalde ha lamentat que l’oposició no hagi volgut donar a l’acte institucional “el seu contingut lògic, que és la participació en la celebració, més enllà de les diferències ideològiques”.


La suspensió afectarà a l’ofrena floral i al discurs que tenia previst pronunciar l’alcalde. La resta del programa festiu se celebrarà tal i com estava previst.


Els actes de la Diada, que es faran a la plaça de la Plana, començaran a les 10.30 hores, amb música ambiental de sardanes a càrrec de la Cobla Marinada i continuaran a les 11 hores amb el Ball de l’Àliga. Després del ball, la Societat Coral La Badalonense interpretarà Els Segadors i, seguidament, diferents entitats de Badalona faran la seva ofrena floral.


A les 12 hores hi haurà una actuació castellera amb els Castellers de Barcelona, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Badalona.

Deixa un comentari