L’alcalde de Badalona reclama modificacions legals per evitar la indefensió dels propietaris de pisos ocupats | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/10/2011

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha reclamat avui modificacions legals per evitar la situació d’indefensió en la que es troben molts propietaris de pisos ocupats il·legalment.


Garcia Albiol ha lamentat que els que ocupen un pis passin a tenir, de manera gairebé immediata, “tota una sèrie de drets, com si fossin els propietaris, mentre que els autèntics propietaris han de passar un calvari fins que veuen solucionada la situació”. L’alcalde ha assegurat que aquesta mena de situacions demostren “que l’actual legislació és un disbarat” i que “cal emprendre de manera urgent modificacions legals que puguin donar solució a aquest problema”.


L’alcalde de Badalona ha recordat que a certs barris de Badalona s’està donant un problema d’ocupació de pisos que es troben buits perquè han estat embargats pels bancs. “Avui existeix una xarxa organitzada que actua  ocupant habitatges a les poques hores que aquests hagin estat embargats per una entitat bancària i els seus propietaris desallotjats i, en el cas de Badalona, aquests pisos són ocupats, normalment, per persones de nacionalitat romanesa”, ha afirmat l’alcalde. “El govern hauria de portar a terme els canvis legislatius que siguin necessaris, ja que avui tenen més drets els que ocupen un habitatge que els mateixos propietaris”, ha afegit.


Garcia Albiol ha recomanat als veïns de la ciutat que avisin a l’Ajuntament quan tinguin coneixement que s’està produint una ocupació, amb l’objectiu que la Guàrdia Urbana pugui desallotjar l’habitatge ocupat amb caràcter d’urgència i evitar que els ocupants il·legals s’hi estableixin.

Deixa un comentari