L’alcalde de Badalona presenta la campanya A Badalona no es llença el menjar a l’hipermercat Carrefour de Montigalà | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/01/2013

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat aquest l’hipermercat Carrefour situat al Centre Comercial Montigalà per conèixer personalment el sistema que aquesta gran superfície aplica per evitar el malbaratament dels productes alimentaris i agrair la seva adhesió a la campanya A Badalona no es llença el menjar. Aquesta campanya té el seu origen en una moció aprovada per unanimitat pel Ple del passat 30 d’octubre on, entre altres coses, es demanava que l’Ajuntament establís convenis de col·laboració amb establiments d’alimentació de la ciutat.


L’alcalde ha recorregut l’hipermercat acompanyat pel director del Centre Carrefour Montigalà, Francisco Cortés; el director regional dels centres Carrefour de Catalunya, Jesús Iñarejos, i la responsable de la Fundació Solidària Carrefour, Maria Cid. Entre les instal·lacions visitades es troba la zona del magatzem on es recullen i transporten els productes destinats al Banc dels Aliments, i la zona de la botiga on hi ha productes, que a partir d’una determinada data, es venen amb un 50% de descompte.


La campanya municipal A Badalona no es llença el menjar té com a objectiu central aconseguir que els establiments d’alimentació no llencin el menjar a punt de caducar i es pugui aprofitar, sigui venent-lo a preus reduïts o facilitant que es reparteixi entre les persones més necessitades. En aquest sentit, es volen establir convenis, similars a l’efectuat amb Carrefour, amb hipermercats, supermercats o establiments de proximitat i de barri de tot Badalona.


Carrefour Montigalà, fidel al compromís social del grup, dóna suport a aquesta iniciativa alhora que reforça l’acord de col·laboració que ja manté des de fa més de deu anys amb la Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL), a favor de les famílies en situació de necessitat.


Aquest compromís es tradueix cada any en la celebració de dues Jornades Nacionals de Recollida d’Aliments, en les quals Carrefour duplica la quantitat de productes donats pels clients a favor de famílies sense recursos. A l’última campanya, que va tenir lloc el passat mes de novembre, la cadena va lliurar només a Catalunya més de 139.000 quilos de productes d’alimentació als bancs d’aliments locals. A més a més, a aquesta quantitat, s’ha d’afegir la donació directa de tots els articles que, essent aptes pel consum, Carrefour, dintre de la seva política comercial, decideix no posar a la venda.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat que “una campanya com aquesta era molt necessària per evitar que es llenci menjar quan hi ha tantes persones amb necessitat d’aliments”. “Agraïm que una empresa com Carrefour s’hi hagi implicat tant”, ha afegit. Per la seva banda, el director del Centre Carrefour Montigalà, Francisco Cortés, ha valorat aquesta acció com “una petita mostra del compromís social de l’ empresa”.

Deixa un comentari