L’alcalde de Badalona lamenta que el Síndic de Greuges s’hagi presentat sense previ avís per inspeccionar les instal·lacions de la Guàrdia Urbana | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/01/2012

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha lamentat profundament que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, s’hagi presentat  a la seu de la Guàrdia Urbana de Badalona per inspeccionar les instal·lacions i els procediments de les detencions sense haver advertit de la seva visita, almenys, al Defensor de la Ciutadania de Badalona.


Garcia Albiol ha qualificat de “lamentable” la forma d’actuar del Síndic de Greuges, ja que considera que “per cortesia institucional, aquest hauria d’haver advertit de la seva visita al propi alcalde i, per descomptat, al Defensor de la Ciutadania de Badalona”. En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que Badalona té un Síndic-Defensor, que es dedica precisament a vetllar perquè els veïns tinguin tots els seus drets garantits. Per a l’alcalde, realitzar una inspecció com la que s’ha fet, sense comptar amb el defensor local, “dóna sensació de desconfiança cap als ajuntaments i de menystenir-los”.


L’alcalde ha fet notar també que aquesta inspecció per part del Síndic de Greuges s’ha produït justament un dia després que s’informés d’una operació policial conjunta de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Cos Nacional de Policia durant la qual aquest últim va detenir diverses persones per presumptes infraccions de la Llei d’Estrangeria. “Considero que aquesta coincidència és estèticament inconvenient, ja que el fet que hagi vingut justament en aquesta data accentua la impressió que hi ha desconfiança del Síndic cap a la Guàrdia urbana de Badalona i cap al Govern de la ciutat”, ha manifestat l’alcalde.


Garcia Albiol, que considera “exagerat” que el Síndic hagi volgut parlar amb un detingut, ha afirmat “a Badalona es garanteixen els drets dels detinguts” i que “el Síndic de Greuges ha de tenir molt clar que la Guàrdia Urbana de Badalona no es dedica a fer detencions indiscriminades ni a torturar a ningú”.


L’alcalde ha manifestat la seva intenció de fer arribar una queixa formal a la Comissió parlamentària del Síndic de Greuges.


El Síndic de Greuges va arrivar a les instal·lacions de la Guàrdia Urbana de Badalona poc després de les 11 hores, acompanyat de quatre persones del seu equip, i va sol·licitar poder visitar la sala a on es fan les declaracions i el dipòsit municipal de detinguts. També va demanar parlar amb un dels detinguts, revisar els llibres de registre d’entrades i sortides i el llibre d’incidències

Deixa un comentari