L’alcalde de Badalona i el cap de la Demarcació de Costes de Catalunya han visitat les obres del passeig Marítim | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/12/2011

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el cap de la Demarcació de Costes de Catalunya, Javier Uzcanga, han visitat aquest matí les obres del passeig Marítim d’aquesta ciutat, acompanyats per la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea i pel director d’Espai Públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Xavier Segura.


El nou passeig Marítim, que anirà des del carrer de Mar fins al Port, permetrà millorar urbanísticament el front marítim de la ciutat. Les obres es van iniciar el mes de setembre de 2010 i suposen una inversió de més de 10,9 milions d’euros per part del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí.


El projecte contempla la construcció de diverses passarel·les d’accés a la platja des del passeig, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. El passeig tindrà dues tipologies de paviment, una de formigó a la zona interior propera a l’àmbit urbà i una altra de fusta, en contacte amb la sorra. Amb una extensió de 1.200 metres serà un passeig per a vianants ja que no hi haurà trànsit rodat. L’extrem del passeig que connecta amb el port es transformarà en una gran plaça. Una part molt important d’aquesta obra ha estat la construcció dels col•lectors per canalitzar la sortida de les aigües pluvials al mar.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat que aquest projecte, que es convertirà en un referent a nivell metropolità, és l’obra més important que s’executarà a la ciutat en els propers anys. L’alcalde s’ha mostrat satisfet perquè els terminis de l’obra s’estan complint i ha posat de relleu que en aquest context de dificultats econòmiques el Ministeri de Medi Ambient i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han incorporat millores al projecte sense incrementar el seu cost. En aquest sentit, el tipus de fusta que s’instal•larà al passeig serà d’una qualitat superior a la que inicialment s’havia previst i s’ha ampliat la zona de pavimentació. També s’ha incorporat un nou tipus d’arbrat i un carril bici.


Xavier Garcia Albiol ha destacat que aquestes obres han permès aconseguir un espai de platja molt més gran que el que hi havia abans a la zona compresa entre el pont del Petroli i el Port. L’alcalde s’ha mostrat confiat que les obres estaran acabades abans que comenci la propera temporada de bany del proper estiu

Deixa un comentari