L’alcalde de Badalona ha visitat les obres de construcció del dipòsit regulador d’aigües pluvials de l’Estrella | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/07/2012

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat aquest divendres al matí les obres de construcció del dipòsit regulador d’aigües pluvials de l’Estrella, ubicat a la conca de la rambla de Sant Joan-Sant Ignasi de Loiola. Es tracta d’un projecte que compta amb un pressupost superior als 7 milions d’euros cofinançat en el 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea 2007-2013.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que, quan el dipòsit estigui a ple funcionament l’estiu vinent, l’aigua procedent de pluges intenses i que no pot ser engolida pels col·lectors s’acumularà en aquest dipòsit i no s’abocarà directament al mar. “D’aquesta manera evitarem haver de posar la bandera vermella a les nostres platges cada cop que plou intensament”, ha afegit l’alcalde.


Aquest és el primer dipòsit d’aigües pluvials que es construeix a la nostra ciutat. L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha afegit que tenint en compte l’extensió del terme municipal de Badalona, “la situació ideal seria tenir cinc o sis dipòsits d’aigües pluvials, però els recursos són els que són i de moment hem començat pel de la rambla de Sant Joan”.


Actualment ja han finalitzat els treballs previs d’excavació de terres i la construcció dels murs pantalla que configuraran el dipòsit d’aigües, així com les columnes que suportaran la coberta. En aquests moments, els treballs se centren en les obres de connexió dels col·lectors de la rambla de Sant Joan i del Torrent de la Batllòria, així com en la construcció dels murs perimetrals del dipòsit fins al nivell de coberta.


La construcció del dipòsit de regulació d’aigües pluvials al solar de l’antiga fàbrica de l’Estrella, amb una capacitat de 30.000 metres cúbics, té com a grans objectius:


• Evitar inundacions per aigües pluvials
• Reduir l’impacte mediambiental dels abocaments del clavegueram al mar en temps de pluja
• Controlar la xarxa de clavegueram en temps real mitjançant la implantació d’una xarxa de pluviòmetres i limnímetres
• Disposar d’una planificació adequada, controlar i explotar la xarxa de clavegueram, els col·lectors i els elements reguladors mitjançant sistemes informàtics i tecnologies d’avantguarda.


Recordem que des del passat dilluns 25 de juny, els treballs que s’estan portant a terme al solar de l’antiga fàbrica de l’Estrella, on s’ubicarà aquest dipòsit d’aigües pluvials, obliguen a tallar el trànsit durant quatre mesos la rambla de Sant Joan entre els carrers de Baldomer Solà i de la Camèlia

Deixa un comentari