L’alcalde de Badalona ha visitat les instal·lacions dels Laboratoris Menarini on treballen prop de 300 persones | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/01/2012

Aquesta empresa farmacèutica ha celebrat recentment el seu 50 aniversari a Espanya i 40 a Badalona.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat pel regidor de Serveis Socials i Salut, David Gómez, ha visitat avui la seu badalonina dels Laboratoris Menarini i ha fet un recorregut per les instal·lacions d’aquesta companyia juntament amb el president i consellers d´aquests Laboratoris . També hi han assistit representants de la Federació Empresarial de Badalona. L’alcalde ha lliurat al president de la companyia, Luca Lastrucci, una reproducció de la Venus de Badalona.


Xavier Garcia Albiol, que ha signat al Llibre d’Honor de Laboratoris Menarini, ha conegut personalment les activitats i els projectes que desenvolupa aquesta empresa ubicada a Badalona des de fa 40 anys. Laboratoris Menarini és el resultat de la fusió, l’any 1961, de Menarini Firenze i els laboratoris Puig-Sala. Des de llavors, la companyia ha anat creixent fins arribar a comptar amb 500 treballadors a Espanya. La filial espanyola d’aquesta companyia internacional és la tercera en facturació del grup. A Badalona, on treballen prop de 300 persones, es produeixen prop de 40 milions d’unitats de medicaments cada any.
Menarini España té com a línia prioritària d’investigació el desenvolupament de medicaments per al tractament de les malalties cardiovasculars, transtorns gastrointestinals, alèrgia i dolor i inflamació. Va ser al centre d’I+D de Badalona on es va descobrir Enantyum® (dexketoprofeno trometamol), un dels fàrmacs més prescrits al camp de l’analgèsia
.


Xavier Garcia Albiol ha destacat l’aportació de la companyia al teixit empresarial de Badalona. Per la seva banda, els responsables de Menarini han manifestat el seu compromís amb la ciutat. En aquest sentit, el laboratori participa en diferents activitats de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) destinades a la integració de col·lectius marginals o en risc d’exclusió social a Badalona. Així, col·labora amb la Fundació Sique en la rehabilitació d’un edifici destinat a que persones amb discapacitat intel·lectual puguin disposar d’autonomia; amb la Fundació Ateneu Sant Roc en el projecte Laila per a la inserció de dones immigrants o en situacions de marginació; i amb el Centre d’acollida de la Generalitat per a nens i adolescents Maria Assumpta.

Deixa un comentari