L’alcalde de Badalona ha visitat avui l’habitatge de la primera veïna beneficiària dels pisos de lloguer social procedents d’embargaments | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/05/2012

Es tracta del primer pis que s’atorga a un veí de Badalona després de l’acord establert entre l’Ajuntament d’aquesta ciutat i Catalunya Caixa Immobiliària.


L’alcalde Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat personalment el primer habitatge de lloguer social que ha estat adjudicat a una veïna d’aquesta ciutat procedent d’embargament. Es tracta d’un pis situat al carrer Torí, al barri de La Salut, de 40 metres quadrats i dues habitacions pel qual l’adjudicatària pagarà 170 euros cada mes. Es dóna la circumstància que aquesta persona havia de ser desnonada ara fa un mes i que l’Ajuntament de Badalona va arribar a un acord amb el jutjat per ajornar l’execució d’aquesta mesura per tal de fer possible la tramitació d’un lloguer social.


Recordem que la realització d’aquest tipus de contracte de lloguer ha estat possible gràcies a l’acord pioner establert el passat mes de febrer entre l’Ajuntament de Badalona i Catalunya Caixa Immobiliària (CXI) per al lloguer social d’habitatges propietat d’aquesta entitat bancària procedents d’embargaments. Els preus del lloguer aniran dels 140 als 220 euros mensuals.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que el lliurament d’aquestes claus posa de manifest l’esforç que el Govern municipal està fent per establir acords amb entitats financeres i aconseguir que pisos procedents de desnonaments es destinin al lloguer social. D’aquesta manera es dóna resposta a la necessitat d’habitatge assequible per a les famílies de la ciutat amb rendes més baixes i, d’altra banda, s’eviten els problemes que l’ocupació il·legal d’aquests habitatges buits estan provocant actualment a diversos barris de la ciutat. Ha explicat també que ha encarregat un estudi per poder valorar la necessitat que es facin canvis legislatius per tal d’evitar situacions en els que els pisos desnonats quedin buits amb risc d’ocupació i que, en canvi, hi hagi persones que es quedin al carrer quan potser podrien assumir pagaments més petits


L’alcalde ha estat acompanyat pel regidor de Serveis Socials i Salut, David Gómez; pel regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia; pel regidor del districte 4, Salvador Lerma; i pel conseller delegat de l’empresa municipal Engestur, Tomás Vizcaíno.

Deixa un comentari