L’alcalde de Badalona cessa al coordinador del barri de Sant Roc | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/10/2012


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha informat aquest matí que ha cessat el coordinador del barri de Sant Roc, Antonio Cortés, arran d’una denúncia presentada per un comerciant contra ell i contra el regidor del districte 6, David Gómez, per un presumpte cas d’extorsió relacionat amb el tancament d’un local comercial en aquest districte.


El cessament de Cortés es va produir ahir al vespre, en quant el govern va tenir constància que s’havia presentat als jutjats de Badalona una denúncia en la qual es fa referència a enregistraments de trucades telefòniques presumptament realitzades pel coordinador.


L’alcalde ha afegit que “naturalment, si en aquest procés judicial que ara s’inicia, el jutge veu indicis de delicte, l’Ajuntament es presentarà com a acusació particular contra aquesta persona, que avui ja no forma part de l’estructura municipal”.


D’altra banda, Garcia Albiol també ha anunciat que avui li ha comunicat al regidor de Serveis Socials i Salut i responsable del districte 6, David Gómez, que en les properes hores se li retiraran les seves responsabilitats de govern, donat que “si els fets denunciats resulten ser certs, hi ha hagut una evident falta de control del regidor sobre una persona de la qual ell era el directe responsable”. Aquesta retirada de responsabilitats té, de moment, caràcter temporal fins que s’aclareixi la situació.


L’alcalde de Badalona ha destacat que tots els expedients municipals en relació al tancament cautelar d’establiments per problemes sanitaris “són impecables”, i que el govern que presideix continuarà actuant en la mateixa direcció que ho ha fet fins ara.


Garcia Albiol ha explicat també que el govern convocarà una comissió informativa especial en el si de la qual es posaran sobre la taula els expedients de tancaments al districte 6 per motius de sanitat “perquè no hi hagi cap dubte i perquè els grups municipals de l’oposició els puguin revisar”.


Garcia Albiol s’ha mostrat disgustat davant tots aquests fets i ha explicat que ha volgut actuar “amb la màxima contundència i determinació”. “Quan dic que vull acabar amb la delinqüència i l’incivisme, ho dic per a tothom, i per tant estic actuant amb tota la fermesa i contundència també en aquest tema”, ha manifestat.


Pel que fa a la destitució d’Antonio Cortés, l’alcalde ha lamentat que aquesta persona “no hagi estat a l’alçada del que s’esperava de ella”, ja que es tracta d’una persona d’ètnia gitana que va ser incorporada com a coordinador per ocupar-se especialment de ser un interlocutor amb els veïns del barri de Sant Roc, a on hi ha una majoria de població gitana. “És evident que l’aposta per aquesta persona no ha sortit bé, però nosaltres continuarem treballant al barri en la mateixa línia, perquè creiem que la nostra política està donant resultats al barri”, ha manifestat.

Deixa un comentari