L’alcalde de Badalona anuncia que el nou Centre Cívic i Cultural El Carme podria entrar en servei el 2013 si s’aconsegueixen els recursos necessaris | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/10/2012

L’alcalde de Badalona, ha anunciat que el nou Centre Cívic i Cultural El Carme podria entrar en funcionament el 2013 si s’aconsegueixen els recursos necessaris per mantenir aquest gran edifici. L’alcalde ha visitat l’edifici acompanyat per la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado; la regidora del Districte 1, Mercè Rius; i pel director de Serveis de l’Espai Públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Xavier Segura. Les obres d’aquest edifici de 3.500 metres quadrats situat al centre de la ciutat van finalitzar el passat mes de juliol i han suposat una inversió superior als 6 milions d’euros, que ha anat a càrrec de l’AMB.


L’alcalde de Badalona ha destacat que es tracta d’un edifici singular tant pel seu disseny arquitectònic com per les múltiples possibilitats d’usos que presenta. Garcia Albiol considera que El Carme és un equipament espectacular que es convertirà en una referència a nivell metropolità quan entri en servei. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “l’Ajuntament de Badalona no l’ha pogut inaugurar encara, no per falta d’idees ni projectes, sinó perquè ara no es disposa dels 300.000 euros que es necessiten per al seu manteniment anual”. “El Carme és un Fórmula 1 però no tenim els diners per pagar la benzina per fer-lo funcionar”, ha manifestat l’alcalde. Garcia Albiol ha afegit que la intenció del Govern municipal és posar en servei tot l’edifici el proper any si s’aconsegueixen els recursos necessaris per afrontar el seu manteniment.


El Centre Cívic i Cultural El Carme és un edifici situat al carrer de Francesc Layret, amb una planta subterrània, una planta baixa, 4 plantes pis i una planta superior de serveis. Durant la visita, l’alcalde de Badalona ha avançat alguns dels usos previstos. En aquest sentit, a la planta subterrània hi haurà una sala d’exposicions; a la planta baixa s’ubicarà l’Oficina de Turisme i un petit auditori; i a la primera planta diverses sales d’estudi. A la tercera planta, aprofitant la gran terrassa construïda, es podrien organitzar actes diversos, com presentacions i recepcions.


El Centre Cívic i Cultural El Carme s’ha construït en el mateix solar on, fins l’any 2010, hi havia l’antiga Clínica del Carme, motiu pel qual s’ha mantingut el nom de El Carme, en el nou edifici

Deixa un comentari