Publicat el 28/01/2020

El delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, ha visitat Vilassar de Mar per comprovar sobre el terreny els efectes del temporal ‘Gloria’ al municipi. L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, i el regidor d’Urbanisme, Àngel Font, li han explicat les principals afectacions i la primera valoració dels danys que des de l’Ajuntament es xifra en 2,6 M€.

Acompanyats per diferents tècnics de Serveis Territorials, han anat al passeig Marítim, on el temporal de fort onatge, vent i pluja ha deixat una part important de les destrosses causant desperfectes en les rampes i escales d’accés a la platja, passos soterranis, ascensors, sauló, jardineria, mobiliari urbà, senyalització, vegetació psammòfila i escullera, que ha quedat descalçada. La xifra de reparació dels danys al passeig i escullera es xifra en poc més de 400.000 €.

El gruix més important dels danys, 2 M€ , se l’emporten els equipaments municipals, que en la seva majoria han sofert problemes en la coberta amb filtracions d’aigua i goteres. Els equipaments afectats són: Pavelló d’esports municipal Paco Martín, Escola Nàutica, la Bressoleta de l’av. Eduard Ferrés, el gimnàs de l’Escola del Mar, Vilassar Ràdio, el camp de futbol municipal (mur), la Biblioteca (façana), can Gabernet, Can Jorba, l’Hotel d’Entitats, el camp de futbol annex, l’edifici de l’Ajuntament, l’edifici principal de l’escola Pérez Sala, l’escola Vaixell Burriac, el Tucutuc i el cementiri.

Senyalització de la via pública, actuacions a l’arbrat, treballs de neteja per acumulació de fang, semàfors, enllumenat públic i clavegueram són altres de les incidències que han estat valorades.

A hores d’ara, els serveis municipals treballen intensament per recuperar la normalitat al passeig Marítim i que pugui obrir de nou el pas, que fins ara està tancat per seguretat de les persones

Deixa un comentari