Publicat el 08/07/2022

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, apel·la a la ciutadania a col·laborar per mantenir net un dels espais més atractius i utilitzats de la ciutat

 

 

 

A la platja dels Pescadors ha començat la campanya de l’Ajuntament de Badalona per a fer una crida al civisme i conscienciar a la ciutadania, i especialment a les persones fumadores, que no embrutin la platja amb el llançament a la sorra de burilles o puntes de cigarretes.
Durant els pròxims dies es repartiran 5.000 cendrers individuals de platja per evitar que les burilles acabin a la sorra.

Els cendrers de plàstic tenen forma cònica perquè es clavin a la sorra i sigui més fàcil el seu ús i es poden aconseguir a totes les guinguetes de platja de Badalona. A més, els agents cívics recorreran les platges repartint els cendrers, recordant que s’ha de mantenir les platges netes, i també es distribuiran mitjançant l’Oficina de Turisme de Badalona

La campanya l’han presentada l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, el regidor de l’Àrea d’Espais Públics, Jordi Subirana, la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, i el director de l’oficina La Casa Agency de Badalona, Daniel Loureiro, com a patrocinador.

La campanya vol reduir o eliminar la presència de residus com ara burilles o puntes de cigarretes a la sorra i preveu el repartiment de milers de cendrers per a les platges entre els usuaris d’aquest espai. Aquestes restes a la sorra, a més de l’impacte visual com a brutícia, també ocasionen greus perjudicis mediambientals. Segons els experts, cada burilla pot contaminar entre 8 i 10 litres d’aigua del mar i la seva ingesta pot ser una causa de mortalitat directa en ocells i diferents espècies marines.
L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha remarcat que: “els serveis de neteja recullen de la sorra de les platges cada temporada milers de puntes de cigarretes, cal conscienciar tothom que cal preservar net aquest espai. Amb aquest gest de repartir cendrers individuals a les platges volem evitar que les burilles acabin a la sorra i a la vegada que la ciutadania prengui consciència que hem de preservar un dels atractius més gran que tenim a Badalona”.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari