L´Ajuntament posa en funcionament un aparcament segur per a bicicletes que evita el risc de robatori | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 29/07/2011

Es tracta d´un sistema pioner d´estacionament que pretén incentivar l´ús d´aquest transport sostenible.
Alella és un dels primer municipis de Catalunya i el primer del Maresme que posa en funcionament un estacionament segur per a bicicletes. El nou sistema d´aparcament, que ha entrat en funcionament en fase de proves el passat dijous 28 de juliol,  pretén incentivar l’ús d’aquest transport sostenible en els desplaçaments pel municipi, oferint els usuaris la possibilitat d’estacionar les seves bicis particulars de la forma més pràctica i segura possible.
El ‘bike-park’ -com s’ha anomenat el servei- està instal·lat a l’aparcament de Can Lleonart, un lloc estratègic perquè facilita la connexió amb les línies de transport públic urbà i interurbà. L’aparcament consta de 10 estacionaments individuals. Per accedir cal treure un tiquet del parquímetre i afegir un pin personal que garanteix que ningú més pot tenir accés a la nostra bicicleta activant l´obertura de la porta. Per poder recollir la bici, hem d´introduir el número que apareix en el tiquet i el nostre número personal (pin).
Gratuït fins a l´octubre
Per donar a conèixer l´estacionament i animar la població a fer-ne ús, el ´bike-park´ es podrà utilitzar gratuïtament durant l´estiu i fins a començament d´octubre quan està previst que es comenci a aplicar la tarifa de pagament, que serà de 10 cèntims per hora, amb un mínim d´una hora i un màxim de 48 hores d´estacionament continuat. Aquesta tarifa i el temps d´estada permesos pot reajustar-se en el futur, segons la valoració i l’ús del servei.
El cost de ‘bike-park’ supera els 18.000€ a pagar en quatre anys, que l’Ajuntament espera finançar amb els ingressos procedents de l’espai destinat a publicitat que hi ha a la part de darrera de l’estructura. L’Ajuntament ha tancat un acord amb Caixa Laietana pel qual l’entitat financera aportarà enguany 2.500€.

Deixa un comentari