L'Ajuntament de Palafolls presenta la seva aplicació mòbil «Viu Palafolls» | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/02/2018

Es tracta  d’una iniciativa més del consistori per aprofitar el potencial que ofereixen les noves tecnologies per acostar la informació als ciutadans/es

L’Ajuntament de Palafolls presenta aquest dimecres 21 de febrer la seva aplicació mòbil Viu Palafolls amb dos objectius:

– establir una eina de comunicació directa entre consistori i ciutadania per tal de donar compte i resoldre diferents tipologies d’incidències que es poden donar al municipi
posar a l’abast dels ciutadans/es la informació pública, l’agenda del municipi, les notícies d’última hora, així com alguns dels recursos més sol·licitats a nivell ciutadà com són la instància genèrica, el calendari fiscal, entre d’altres.

No cal perdre de vista que els dispositius mòbils són cada cop més una eina i un recurs que permet arribar tant a la gent adulta com a als joves i a la gent gran. Viu Palafolls és una aplicació gratuïta que es pot descarregar per Google Play i App Store i que estarà operativa a partir d’aquest dimecres 21 de febrer.
A banda de l’apartat estrella d’Incidències, l’aplicació també compta amb tota la informació referent a agenda i esdeveniments, la localització i descripció dels espais d’interès cultural i la ubicació i telèfons d’interès.

La comunicació d’incidències
Viu Palafolls compta amb un apartat de comunicació directa amb el consistori amb l’objectiu de resoldre amb eficiència les incidències relacionades amb la via pública i l’incivisme. Així el ciutadà podrà a partir d’ara donar compta amb geolocalització, descripció i imatges de:

. desperfectes en carrers i voreres
. escombraries i neteja viària
. incidències en el mobiliari urbà
. incidències en la mobilitat
. incidències en l’enllumenat de la via pública
. incidències en parc i jardins
. incivisme i seguretat
Cada incidència creada generarà avisos de la seva evolució al ciutadà que l’ha comunicat amb la finalitat de mantenir-lo al dia de la seva gestió i resolució. Aquesta mateixa possibilitat estarà operativa al web municipal per tal de fer arribar aquest nou canal de comunicació a tots els ciutadans/es de Palafolls.

Altres recursos
Cal també destacar el potencial de l’aplicació mòbil Viu Palafolls pel que fa a la consulta de les activitats de l’agenda o a la possibilitat de gestionar diferents tràmits com és la reserva del Molí d’en Puigvert, les sol·licitud de cessió i lloguer d’equipaments o la inscripció als diferents recursos com tallers, presentacions, festivals, etc.
Per tal de fer part d’aquestes gestions caldrà que l’usuari/ciutadà utilitzi l’IdCat mòbil. Es recorda que l’IDCAT mòbil és un mecanisme d’identificació i signatura electrònica orientat a la ciutadania i basat en l’enviament d’una contrasenya d’un sol ús al mòbil.
Es pot utilitzar per a identificar-se en la majoria de tràmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu (no cal instal·lar res).

La voluntat del consistori és que l’aplicació mòbil  Viu Palafolls sigui permeable i vagi evolucionant. Així, per tal de ser una eina àgil, s’adequaran els recursos a les estacions de l’any i a les campanyes informatives. Cal recordar que  www.palafolls.cat continuarà sent el la matriu informativa municipal.

Recordatori convocatòria:
DIA:
Dimecres 21 de febrer a les 11 h a la sala de plens de l’Ajuntament de Palafolls [plaça Major, 11 – 08389 Palafolls]

 

Deixa un comentari