Publicat el 05/01/2024

L’aigua que s’utilitza per a la neteja dels espais públics procedeix de la Mina Barrera, gràcies a la concessió d’ús per part dels propietaris

 

 

Des del 2 de gener, el vehicle d’hidropressió utilitzat per dur a terme les tasques de neteja i baldeig dels espais públics ho fa amb aigua no potable extreta de la Mina de Can Barrera. Aquesta iniciativa s’emmarca com una alternativa hídrica del municipi, davant el llarg període de sequera.

La possibilitat d’utilitzar l’aigua d’aquesta mina per a la neteja viària ha estat factible gràcies als propietaris, que han cedit a l’Ajuntament aquest recurs de manera altruista.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha donat la seva autorització a aquest acord, estipulant que l’extracció d’aigua no superi els 4 metres cúbics diaris. La màquina de neteja, amb una capacitat d’aproximadament 1.200 litres, pot realitzar entre dues i tres càrregues d’aigua diàries.

La captació d’aigua de la mina per part de l’Ajuntament del Masnou es duu a terme en la via pública, i al vehicle de neteja s’ha instal·lat un rètol informatiu que indica que l’aigua utilitzada no és apta per al consum.

 

Redacció

Deixa un comentari