Publicat el 05/09/2022

El dissabte 3 de setembre, ens va deixar Carme Giralt i Rosés, a punt de complir els 82 anys

 

 

Polifacètica, Carme Giralt va ser la primera dona regidora escollida en unes eleccions lliures al Masnou, al mandat 1979-1983, quan va exercir com a tinenta d’alcalde de Joventut, Cultura i Esports.
Va estar vinculada a l’escoltisme des de ben jove, primer des de l’Agrupament Escolta Foc Nou, després com a fundadora de l’entitat d’Amics i Antics Escoltes del Masnou. Fins al punt que va contribuir a la unificació de l’escoltisme laic amb la creació d’Escoltes Catalans, que va presidir.

Educadora tota la vida, va fundar l’Escola Bergantí fa 53 anys, tot un referent pedagògic a Catalunya, que va dirigir durant dècades. No va deixar mai la seva vinculació amb el món educatiu del Masnou.

Per tots aquests mèrits, i també per la seva tasca a favor de la coeducació, l’any 2019 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

A principis d’aquest estiu va ser homenatjada als jardins de Can Malet, després que el Ple Municipal del juliol de l’any passat aprovés distingir-la com a Filla Predilecta de la vila on va néixer i viure tan intensament.

 

Redacció

Imatge i Font: Ajuntament del Masnou

 

Deixa un comentari