L´Ajuntament inicia el procés de creació d’un reglament de Participació Ciutadana | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/10/2012

El reglament inclourà les aportacions dels mateixos ciutadans i  anirà acompanyat d’una Guia Fàcil
A finals d’any es preveu que Premià de Mar ja disposarà d’un reglament de Participació Ciutadana. L’objectiu és crear un marc legal i establir els canals de participació perquè la ciutadania pugui incidir ens els afers públics i d’interès general del municipi. Amb aquest reglament, l’Ajuntament fa un pas endavant per fomentar el consens i la implicació activa dels ciutadans, entitats i associacions en el bon funcionament de la vila. 
L’elaboració del reglament anirà a càrrec de l’empresa Eidos, especialitzada en processos de participació, i tècnics de l’Ajuntament. El punt de partida seran les dues xerrades debat obertes a tothom que s’han programat per a aquest mes d’octubre a l’Espai l’Amistat: 
Dia 16 a les 19:30 h:
Xerrada/debat sobre Qualitat democràtica: canals per a la participació.
A càrrec de l’expert en polítiques públiques i participació ciutadana, Fernando Pindado.
Dia 30 a les 19:30h:
Xerrada /debat Accés a la informació i transparència als ens locals.
A càrrec de l’adjunt general del Síndic de Greuges, Jordi Sànchez.
Paral·lelament, també s’elaborarà una Guia Fàcil, pensada per acostar el ciutadà als continguts i objectius del Reglament de Participació Ciutadana. Es tracta d’una iniciativa pionera en el món local i l’objectiu és defugir dels tecnicismes propis del llenguatge jurídic per arribar al ciutadà d’una manera planera, amb un llenguatge proper i entenedor. El projecte compta amb una subvenció de la Diputació de 7.000€.

Deixa un comentari