Publicat el 21/07/2014

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el president del Club Futbol Badalona, Miguel Ángel Sánchez, han signat avui el conveni per a la construcció del futur estadi municipal al barri de Montigalà.
El conveni adequa a la nova realitat econòmica els mecanismes de col·laboració entre l’Ajuntament i el Club Futbol Badalona que es van fixar en el Protocol d’acords, signat entre ambdues parts el 28 de novembre de 2005. El contingut del conveni que avui han signat l’Ajuntament i el CF Badalona va ser aprovat per tots els grups municipals en el Ple celebrat el passat 20 de juny.


En el conveni es repassen els acords signats l’any 2005 que ja s’han executat i es modifiquen o ratifiquen altres aspectes dels pactes d’aquell any. Els punts a destacar són els següents:
– L’Ajuntament de Badalona construirà el nou estadi municipal de futbol de Badalona en els terrenys públics destinats a tal fi a la zona de Montigalà, en el termini de 25 mesos des de l’adjudicació de les obres. Aquest projecte modifica i simplifica tècnicament la proposta dissenyada inicialment per l’arquitecte Dominique Perrault l’any 2001.
– S’establirà la forma de gestió més adient, atenent les determinacions legals i les circumstàncies i realitats econòmiques del moment.
– Es crearà una comissió de seguiment que vetllarà pel compliment dels assumptes derivats del conveni.
– S’atorgarà al Club Futbol Badalona una subvenció finalista fixada en la quantitat de 100.000 €.
– Mentre no estigui construït el nou estadi, el Club Futbol Badalona passarà a ocupar de forma provisional el camp de futbol municipal ja existent actualment a Montigalà. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Badalona condicionarà el camp a tal efecte.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat que “avui és un dia històric per al CF Badalona, que culmina un projecte de ciutat després de molts anys de falses promeses i falses expectatives”. L’alcalde ha destacat que “aquesta operació no li costa ni un sol euro a les arques municipals perquè els diners que s’obtinguin amb la venda dels terrenys de l’avinguda de Navarra es destinaran a la construcció de l’estadi”. “Hem estat capaços de trobar una molt bona solució; hem aconseguit, amb un projecte realista, tirar endavant l’objectiu comú del CF Badalona i de la ciutat de tenir un estadi municipal amb unes instal·lacions dignes”, ha afegit.
Per la seva banda, el president del CF Badalona, Miguel Ángel Sánchez, ha explicat que la construcció de l’estadi “desencalla una situació que s’allargava des de feia 15 anys”. “El conveni dóna viabilitat al club i ens permetrà equiparar-nos a altres equips de la nostra categoria”, ha afegit. Sánchez també ha afirmat que “Badalona és una ciutat amb més de 200.000 habitants i prou important per tenir un equip a segona divisió”.
Recordem que els plecs tècnics per a la convocatòria de la subhasta en pública concurrència dels terrenys de l’avinguda de Navarra on es troba el Camp de Futbol del Centenari es van aprovar en la sessió ordinària celebrada el passat dilluns 30 de juny. El pressupost de sortida d’aquesta licitació és de 5.987.078,48 €.

Deixa un comentari