Publicat el 14/07/2017

Recorden que l’edifici del museu està catalogat, cal un projecte d’obra per aixecar la llosa d’1,5 tones que hi ha sobre la cripta i s’ha de fer amb grua

L’Ajuntament de Figueres veu “impossible” exhumar el cos de Salvador Dalí el 20 de juliol per problemes tècnics. L’alcaldessa, Marta Felip, ha recordat que l’edifici del Teatre-Museu on hi ha enterrat el pintor és de propietat municipal i, a més, està protegit. “Qualsevol intervenció que s’hi vulgui fer requereix el vistiplau de Patrimoni”, ha detallat. Felip creu que no hi ha temps per elaborar un projecte d’obra i aconseguir tots els permisos per aixecar la llosa d’1,5 tones que hi ha sobre la cripta on descansen les restes del geni surrealista perquè li puguin agafar mostres d’ADN.
Segons l’alcaldessa, aquesta intervenció s’hauria de fer amb grua. “Salvador Dalí no està enterrat en un nínxol comú, sinó en una tomba que no és de fàcil obertura i que requereix realitzar obres”, afegeix Felip. Per això, han enviat una petició al jutjat perquè aturi l’exhumació i al·lega que tot el procediment no estarà a punt per a la data fixada.

ACN Figueres
Foto: Pla general de la part posterior del Teatre-Museu Dalí

 

Deixa un comentari