Publicat el 02/12/2022

Originària de Madrid, Nieves Sierra es va traslladar al nostre poble per la feina del seu fill i arriba al segle de vida ‘contenta de haver-hi arribat prou bé’

 

 

 

L’Ajuntament de Vilassar de Mar s’ha sumat a la festa dels cent anys de Nieves Sierra, una de les àvies centenàries del nostre poble. El tinent d’alcalde Joan Roca li ha lliurat un ram de flors com a regal del consistori, així com la medalla que la Generalitat atorga a les persones centenàries i ha brindat per la salut de la Nieves que, acompanyada per part de la seva família, companyes i companys de la residència Casa Pairal, la directora i el personal del centre i membres del patronat, s’ha mostrat “molt contenta d’haver arribat fins aquí”.

“No em pensava arribar a aquesta edat, però aquí soc i estic contenta perquè he arribat prou bé. Encara que em vegis petita i menuda, tinc energia i no em fa mal res”, ha dit Nieves Sierra en la celebració, que ha tingut lloc al pati de la Casa Pairal. “La medalla és molt maca i em fa molta il·lusió”, ha afegit la nova àvia centenària amb un somriure.

Originària de Madrid, Nieves Sierra va treballar com a funcionària al departament de la Seguretat Social del Ministerio de Trabajo en la seva joventut, després de treure’s una oposició a la qual va concursar amb el seu marit. “Però ell no la va aprovar i jo sí perquè en l’examen oral vaig dir tot el que sabia”, ha recordat amb absoluta lucidesa.

La dictadura franquista la va apartar de la seva feina, “perquè deien que les dones no podíem treballar”, i només la va reprendre complerts els 60 anys, ja en democràcia, “perquè encara podia treballar i volia tenir la meva pensió”.

Abans, havia criat dos fills, el Miguel Àngel i la María Nieves, i també s’havia manifestat amb les seves companyes per reivindicar el dret de les dones a treballar fora de casa. Quan al seu fill el van traslladar a Vilassar de Mar per qüestions de feina, ella va decidir mudar-se al nostre poble per fer-li companyia. “Aquí em trobo molt bé perquè em tracten bé”, ha afirmat.

Avui, la Nieves Sierra compleix cent anys amb molt bon humor i una salut envejable, que ella atribueix en part a no haver deixat mai de beure la seva copeta de cava ni de fumar el seu cigarret. El dia del seu cent aniversari no ha estat una excepció.

“Jo he tingut una vida normal i he sigut feliç; a mi m’agraden les coses senzilles”, ha explicat la nova àvia centenària. “En aquesta vida, s’ha de tenir paciència i no preocupar-se per les petites coses”, ha conclòs Nieves Sierra, com a recepta de vida.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari