Publicat el 18/03/2020

L’Ajuntament de Mataró estudia ajornar el pagament d’impostos, tributs i taxes municipals amb motiu de la crisi provocada pel coronavirus i la situació extraordinària que s’està vivint.

Així ho signava aquest dilluns l’alcalde David Bote en un decret, en el que instava a la Gerència i la Direcció de Serveis Econòmics del consistori a estudiar aquest ajornament. En el document l’alcalde també demanava que s’estudiés la forma de compensar a tots aquells serveis que, a causa de la situació, no s’estan prestant de la manera que es preveu als contractes vigents, com és el cas del transport urbà (Mataró Bus) i la recollida de residus. En aquest sentit es planteja analitzar possibles fórmules de resolució de contractes per mutu acord, modificació, suspensió o reajustament de serveis a les circumstàncies actuals.

També en aquest mateix decret l’Ajuntament es compromet a garantir la diligència de la tramitació, especialment pel que fa al pagament de les factures a proveïdors.

Per altra banda l’alcalde també signava ahir un ban municipal per demanar la màxima col·laboració a la ciutadania en el compliment de les mesures de confinament domiciliari. En aquest sentit el document recorda que només es pot circular per la via pública per adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, anar a centres sanitaris, anar a treballar, anar a entitats bancàries o assistir a persones dependents. També demana a la ciutadania que per qualsevol tràmit no essencial s’opti per la via telemàtica o acudir als centres mèdics només si és imprescindible. Finalment en aquest ban es recorda que la desobediència respecte a el confinament pot ser sancionada amb multes que van dels 600 euros als 3.000 euros.

Informa: A.Gual

Font: mataroaudiovisual.cat

Imatge: mataroaudiovisual.cat

Deixa un comentari