Publicat el 28/01/2021

La Universitat Politècnica disposa d’un canal d’onades on efectuar els assajos per garantir que la reconstrucció de la infraestructura resisteixi futurs temporals

La futura infraestructura del pont, inclosa la seva plataforma final, haurà de ser capaç de resistir els embats de temporals d’intensitat com el Glòria, que va malmetre el pont el mes de gener del 2020.

La Universitat Politècnica disposa d’un canal d’onades on efectuar els assajos per garantir que la reconstrucció de la infraestructura resisteixi futurs temporals.  L’estudi, amb un cost de 42.400 euros, també inclou les anàlisis de batimetria del moviment del mar segons el relleu del fons marí, així com l’avaluació de les pressions que la força del mar pot exercir sobre la plataforma final i el pont del Petroli.

Les conclusions del treball es presentaran abans que finalitzi el pròxim mes de març i serviran de base per als projectes d’enginyeria de reconstrucció del pont del Petroli. Aquestes obres de reconstrucció del pont tindran una durada  d’un any.

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha assegurat que “el pont del petroli és el principal símbol de la ciutat i estem treballant perquè es pugui tornar a obrir als veïns durant l’estiu del 2022”. L’alcalde ha destacat que “aquest estudi és fonamental, ja que ens permetrà fer la reconstrucció de l’estructura perquè pugui aguantar qualsevol mena de temporal i no s’hagi de tornar a tancar mai més”.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari