Publicat el 09/04/2021

Araceli Morand i Chris Martin recorreran més de 2.000 km al Marroc, on lliuraran material solidari a comunitats del desert

L’Ajuntament del Masnou és ja un dels patrocinadors de l’aventura solidària que duran a terme dos joves del municipi, Araceli Morand i Chris Martin. Els dos estudiants universitaris han acudit aquest matí a la Casa de la Vila per formalitzar el contracte que regula el patrocini. L’alcalde, Jaume Oliveras, l’ha signat en nom del consistori.

El patrocini implica l’aportació de 1.200 euros per col·laborar amb la participació de Morand i Martin en l’aventura solidària Uniraid 2021. A canvi, l’emblema del municipi es col·locarà de forma visible al vidre posterior del vehicle amb què els joves faran aquesta aventura, així com en la seva vestimenta. També hauran de presentar un dossier de premsa sobre l’activitat i un documental sobre el procés i l’esdeveniment.

La 10a edició de l’Uniraid tindrà lloc del 9 al 17 d’octubre d’enguany. És una aventura solidària per a joves estudiants, que faran una travessia de més de 2.000 km per zones desèrtiques del Marroc i conduint cotxes de més de 20 anys d’antiguitat.
Tots els equips participants es comprometen a lliurar un mínim de 40 kg de material humanitari i escolar a les associacions, escoles o poblats que visitaran en zones remotes del desert.
S’hi espera la participació de centenars de joves, que seguiran antigues rutes del ral·li París-Dakar. S’hauran de guiar seguint un llibre de ruta, un mapa i una brúixola, sense GPS ni dispositius electrònics.
Hauran de superar, per tant, obstacles naturals i proves d’estratègia i habilitat que proposa l’organització de l’Uniraid.
El patrocini de l’Ajuntament cobrirà una part del pressupost calculat per Morand i Martin per fer l’aventura, que han xifrat en 7.500 euros. Aquesta quantitat inclou conceptes com la inscripció a l’Uniraid, l’adquisició i l’adaptació del cotxe i el combustible i la manutenció, entre d’altres.
En el seu dossier de presentació:  https://elmasnou.cat/media/repository//joventut/Dossier_UNIRAID_Jawa_Team.pdf,  especifiquen que també rebran de bon grat aportacions no econòmiques, com béns útils per a la travessia i el vehicle o material humanitari i educatiu per lliurar als poblats que trobaran en la ruta.

Deixa un comentari