Publicat el 10/09/2018

Jacint Ros i Hombravella, professor d’economia jubilat, rebrà el títol de fill adoptiu de la vila del Masnou el dijous 13 de setembre, a les 19.30 h, a la sala de plens de l’Ajuntament. La corporació municipal recupera aquesta figura protocol·lària, que es va atorgar per últim cop l’any 1992

Ros Hombravella rebrà aquesta distinció per la seva carrera professional com a economista, teòric de l’economia i professor catedràtic d’economia, autor de nombrosos llibres sobre economia espanyola i catalana. L’any 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a les seves aportacions a l’estudi i el coneixement de l’economia catalana i, a més d’haver estat catedràtic d’economia i haver impartit classes en un bon nombre d’universitats, va ser síndic de la Sindicatura Comptes de la Generalitat.

El darrer Ple de l’Ajuntament, celebrat el 19 de juliol, va aprovar l’atorgament del títol de fill adoptiu a Jacint Ros i Hombravella i, també, el de fill predilecte del municipi a Iago Pericot i Canaleta. L’acte de nomenament de la distinció atorgada a Pericot (ara, a títol pòstum) serà concretada properament.

El reconeixement de fill predilecte de la vila es concedeix a una persona nascuda al Masnou i amb una trajectòria personal o professional que mereix consideració. La concessió de fill adoptiu es pot atorgar a persones que, sense haver nascut al municipi, compleixen les circumstàncies assenyalades anteriorment.

Deixa un comentari