Publicat el 09/01/2015

L´Ajuntament de Vilassar de Mar ha rebut el Segell Infoparticipa, un distintiu que s´atorga als ajuntaments catalans que s´han distingit per la qualitat de la informació als seus portals webs municipals. En l´entrega de guardons, dilluns passat al Palau de Pedralbes de Barcelona, es van distingir un total de 77 ajuntaments de tot Catalunya.
El Segell Infoparticipa és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB que es basa en els resultats d´avaluar els webs dels ajuntaments a partir de 41 preguntes formulades per indagar si ofereixen informació sobre quatre qüestions bàsiques:
qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.
Actualment, el web municipal de Vilassar de Mar compleix amb el 95,15% dels indicadors fixats pel Laboratori de Comunicació de la UAB. En els darrers mesos Vilassar de Mar ha pujat del 63% (1a edició del Segell) al 95% de compliment dels indicadors gràcies a l´esforç de la Regidoria de Comunicació, Atenció al Ciutadà i Noves Tecnologies per complir amb els indicadors demanats. Entre aquests, al web municipal s´hi poden trobar les actes dels plens, els acords de la Junta de Govern Local, les ordenances municipals, les retribucions dels càrrecs electes, la relació de llocs de treball i les retribucions per categories dels treballadors i treballadores municipals així com informació sobre el perfil del contractant o el Pla d´Ordenació Urbanística. Des de la Regidoria de Comunicació, Atenció al Ciutadà i Noves Tecnologies s’ha fet un balanç molt positiu d’aquesta distinció i s’ha recordat que es continuarà treballant amb l’objectiu d’assolir el màxim grau de transparència.

Deixa un comentari