Publicat el 27/04/2018

De fet, la iniciativa respon a una de les propostes recollides en el Pla Local de Joventut

El ple de l’Ajuntament celebrat ahir va donar llum verd a l’expedient per sol·licitar a la Generalitat la desafectació de l’edifici conegut com la casa dels mestres: un bloc de vuit habitatges situat al carrer de Josep Puigoriol, entre el Poliesportiu i l’Escola El Cim. En el passat, aquests pisos estaven reservats als professors que exercien al poble, però fa anys que no hi viu ningú. L’immoble és propietat municipal, però el consistori no en pot disposar fins que el Departament d’Educació no hi renunciï expressament.
Ara, l’Ajuntament voldria destinar-los a habitatge social per a joves, davant la manca d’oferta a preus assequibles per aquest col·lectiu. De fet, la iniciativa respon a una de les propostes recollides en el Pla Local de Joventut per al període 2017-2020. El titular d’aquesta regidoria, Andreu Porta, explica que “quan se’n retorni l’ús al municipi podrem iniciar els tràmits per redactar un conveni amb una cooperativa d’habitatge perquè els rehabiliti”.

Pla de Millora Urbana
El ple també va aprovar per unanimitat el Pla de Millora Urbana corresponent a la tercera fase de la urbanització del sector de la Solera, a l’entorn de l’avinguda de José Roca Suárez-Llanos i els carrers del Tenor Viñas i del Pont. La seva tramitació incorpora les prescripcions de la Comissió Territorial d’Urbanisme pel que fa a l’alçada reguladora màxima i l’ordenació volumètrica dels edificis que s’hi construiran. Segons l’alcalde, Andreu Bosch, els serveis tècnics municipals atorgaran la corresponent llicència d’obres a curt termini, la qual cosa suposarà una injecció econòmica per a les arques municipals que girarà a l’entorn dels 200.000 euros.

Crítiques a la Justícia
Per acabar, la corporació municipal va aprovar una moció de suport a Proactiva Open Arms. El text rebutja de pla les acusacions de les autoritats italianes i líbies contra aquesta ONG per tràfic de persones i associació delictiva. La regidora de Cooperació, Montse Riera, va defensar la feina dels socorristes i la prevalença del dret del mar: “la protecció de la vida és una prioritat absoluta i salvar persones no pot ser mai un delicte”.

Deixa un comentari