Publicat el 03/08/2016

Recentment, l´Ajuntament de Teià ha destinat prop de 12.000€ a repintar tota la senyalització horitzontal del passeig de la Riera entre els carrers de Sebastià Dalmau i de Pau Casals, i n´ha reforçat la senyalètica vertical.

En concret, s´han marcat en color vermell les places d´aparcament i s´han pintat de color groc les àrees de contenidors, les zones de càrrega i descàrrega i les parades de bus. A més, s´ha reforçat la seguretat dels passos de vianants amb la instal·lació de senyals verticals i amb la reserva d´1 metre d´espai abans i després de cada punt de creuament.

Passos de vianants més segurs
El passat mes de febrer l´Ajuntament va efectuar diversos controls de velocitat per avaluar el risc d´accident i atropellament en aquesta via, ja que la seva condició de riera impedeix la col·locació d´elements transversals com bandes prefabricades o plataformes elevades. De resultes d´aquell estudi, és previst que l´any vinent se n´instal·lin un parell d´indicadors lluminosos de velocitat per pacificar el trànsit, un en cada sentit de la marxa.

Estacionament limitat
Un cop finalitzats els treballs de pintura, les àrees de Governació i Mobilitat han editat 700 exemplars d´un fulletó titulat Aparca amb comoditat, compra amb tranquil·litat per donar a conèixer les diverses opcions d´aparcament. A l´eix de la Riera se n´han establert dos tipus: un estacionament d´una hora i mitja, amb capacitat per a 90 places en línia situades entre el carrer del Vapor i el parc de can Godó, i un altre de limitat a 30 minuts que disposa d´una quinzena de places a l´entorn de la plaça de Catalunya. Aquesta zona d´estacionament exprés està especialment concebuda per afavorir la rotació comercial, així com l´accés al Mercat, el casal d´avis i l´ambulatori. Tant la zona 90´ com la zona 30´ estan degudament senyalitzades i es regulen mitjançant la col·locació d´un rellotge horari que l´usuari pot aconseguir de franc a la Policia Local i l´Ajuntament.

Existeix també la possibilitat d´aparcar sense cap tipus de restricció horària en d´altres indrets fora del passeig de la Riera, com ara el torrent de les Monges o el pàrquing de can Barrera.

Avisos i sancions
La campanya també té com a objectiu conscienciar els conductors de la necessitat d´aparcar bé i de respectar les normes de trànsit per millorar la convivència entre automobilistes i vianants. En aquest sentit, el díptic reprodueix una imatge infogràfica on es poden veure les principals infraccions detectades: cotxes aparcats en doble fila; vehicles sense rellotge horari, i automòbils estacionats sobre passos de vianants, voreres i places reservades a persones discapacitades.

La fase informativa de la campanya durarà tot l´agost i el seu control anirà a càrrec de l´agent cívic, que col·locarà avisos als parabrises dels vehicles que estiguin mal estacionats. A partir del setembre, la Policia Local multarà els infractors.

Deixa un comentari