L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt estalvia 115 mil euros amb l'Administració electrònica | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/03/2020

La inversió que l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha fet en equipament informàtic, programari i formació del personal ha permès que finalitzi l’any 2019 amb un estalvi de 115.326 euros

Les últimes dades recollides pel Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) sobre l’estat de l’Administració electrònica durant el passat 2019, indiquen que el consistori de Sant Vicenç de Montalt ha estalviat 18€/habitant per l’ús d’eines telemàtiques de tramitació i consulta de la informació, el que fa un total de 115.326 euros d’estalvi.

La ciutadania va tramitar l’any passat 2.092 instàncies electròniques i 1.282 amb tauletes de signatura biomètrica. Atès que totes les tramitacions es fan de manera telemàtica, l’ajuntament ha eliminat totalment el paper i, a més, ha apostat per l’administració electrònica a l’hora de comunicar-se amb altres administracions, facturar, licitar o publicar anuncis i edictes.

Les tramitacions de la ciutadania es fan a través del web del consistori, dins l’apartat e-TRAM, el mòdul de gestió municipal de sol·licituds i tràmits per Internet integrat a la plataforma del Consorci AOC. Així, les persones físiques, les empreses, entitats, associacions, etc. poden accedir a la informació necessària sobre tràmits locals, iniciar i formalitzar qualsevol sol·licitud i consultar l’estat i el contingut del seus tràmits des de qualsevol lloc, 24 hores al dia, 365 dies a l’any.

En els darrers dos anys, l’Ajuntament ha adequat els sistemes per complir amb la normativa en Administració electrònica i el procediment administratiu, implementant les signatures electrònica i biomètrica, la còpia certificada de documentació, la factura i la notificació electrònica i la interoperabilitat entre administracions.

Entre les eines digitals de què disposa l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt a través del web municipal, també es troba la Finestreta Única Empresarial per agilitzar les tramitacions del sector empresarial, visor d’Urbanisme i Cartogràfic,  espai d’enquestes i de votacions telemàtiques.

Deixa un comentari