Publicat el 21/01/2021

L’alberg, que té com a objectiu oferir un espai a les persones sense llar per poder realitzar el confinament, millorarà la situació de 48 beneficiaris

L´Ajuntament de Mataró ha rebut al suport de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank per al Centre d’Acollida Municipal Espai Gatassa que va reobrir el novembre del 2020 perquè les persones sense llar puguin fer el confinament. CaixaBank aportarà 5.000 euros al projecte a través del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”.

Aquest centre es va posar en marxa per primera vegada, fent un canvi d’usos de Centre Cívic a Centre d’Acollida Municipal, a l’abril del 2020 per donar resposta a la necessitat de les persones sense llar.
Amb 48 places, disposa de cuina, menjador, dutxes i vestidors així com habitacions de diferents mides que permetrien fer aïllaments en els supòsit de casos positius.
Aquests espai municipal, gestionat per Creu Roja, té una caràcter provisional per la situació d’emergència social i sanitària que està afectant a tot el país i a la ciutat de Mataró i dona cobertura de necessitats bàsiques i d’allotjament a totes les persones sense sostre que necessitin una alternativa d’allotjament. A més, s’ofereix als usuaris i usuàries un seguiment per part d’un equip de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró perquè puguin millorar la seva situació socioeconòmica i d’autonomia personal.
L´alcalde de Mataró, David Bote i Carme Sabrí, directora del Centre d’Institucions de CaixaBank a Barcelona, han mostrat la seva satisfacció per la signatura de l’acord. Carme Sabrí ha manifestat que “davant l’actual situació, ara més que mai, és el nostre deure estar al costat de les persones i famílies més vulnerables. A CaixaBank apostem per un model de banca socialment responsable que posi a les persones en el centre i contribueixi a un major benestar per a tots”.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank
Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació.
El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.
D’aquesta manera, el 2020, més de 8.500 projectes han rebut, en conjunt, prop de 45 milions d’euros de la Fundació “la Caixa” en favor de gairebé 7.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l’envelliment. Des de l’inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d’euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

 

Deixa un comentari