Publicat el 10/04/2021

Seguint les recomanacions de l’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera, i de l’ornitòleg i biòleg Carles Tobella, l’Ajuntament ha prohibit la pesca esportiva en aquest indret, d’un gran valor paisatgístic, per preservar la fauna que hi viu

La Roca Grossa, un indret amb un gran valor paisatgístic, ha esdevingut, amb el pas dels anys, un refugi natural per al corb marí emplomallat, una espècie que corre el risc de passar a la categoria de perill en extinció o que s’enfronta a un risc de desaparició a la natura per la seva raresa.
És per això, que l’Ajuntament -seguint les indicacions de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera, i del ornitòleg i biòleg Carles Tobella- ha prohibit la pesca esportiva a la zona.
Aquesta prohibició també s’aplica a la totalitat de la Platja de les Roques, que se situa des de la platja de Garbí fins al límit territorial de Sant Pol de Mar.
La protecció d’aquest tipus d’au també és molt important per preservar l’equilibri de l’ecosistema i la fauna marina. Són animals que busquen zones  de penya-segats rocosos, a primera línia de mar, per formar colònies estables i disposar els seus nius.
Blindar la Roca Grossa permetrà protegir la colònia que viu a Calella i que ja forma part d’una característica estampa, representativa de la vida marina de la ciutat.

 

Deixa un comentari