Publicat el 27/07/2018

El Codi Ètic i de Bon Govern serà aplicable a tots els càrrecs municipals electes, als càrrecs de confiança i als consellers de l’empresa municipal de serveis GICSA

Com ha de ser la relació entre els treballadors municipals i els càrrecs electes? I la d’aquests càrrecs amb la ciutadania? O, a quines incompatibilitats estan subjectes? A aquestes i d’altres preguntes pretén ajudar a donar resposta el Codi Ètic i de Bon Govern aprovat per l’Ajuntament del municipi de manera unànime. Segons també informa el consistori, el text ha estat adaptat del que va aprovar en el seu moment el Consell Comarcal del Maresme amb el consens de tots els grups polítics i serà aplicable a tots els càrrecs municipals electes, als càrrecs de confiança i als consellers de l’empresa municipal de serveis GICSA.

En total el codi recull 15 principis ètics de bon govern i una setantena de principis de bona conducta, emmarcats en àrees com ara el govern o l’administració de l’Ajuntament, la relació entre els grups polítics locals, o sobre les retribucions i declaracions de bens.

D’altra banda, per tal de garantir que existeix un compliment d’allò que estableix el text aprovat, es disposarà d’una Comissió Ètica encarregada d’aplicar els corresponents mecanismes de seguiment i avaluació.

Deixa un comentari