L’Ajuntament de Badalona signa un conveni de col·laboració per preservar part del patrimoni arqueològic | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 12/06/2012

El dimarts 12 de juny, s’ha signat al Jardí de Quint Licini un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona i l’empresa Terres i Projectes, SL, propietària del solar situat al carrer de les Termes Romanes cantonada amb la plaça de l’Assemblea de Catalunya, pel qual la propietat fa cessió gratuïta a la ciutat del subsòl d’aquesta parcel·la amb l’objectiu de preservar així el patrimoni arqueològic aparegut en aquest indret.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha mostrat la seva satisfacció per haver aconseguit el desbloqueig de la cessió després de tres anys de negociacions.
En virtut d’aquest conveni, l’empresa Terres i Projectes SL podrà edificar al solar, però situant el paviment de la planta soterrani de l’edifici a una cota suficient per alliberar l’espai inferior. A aquest espai se li donarà una alçada suficient per fer possible, en el futur, la circulació de visitants i la inserció de les instal·lacions tècniques necessàries per la museïtzació de l’espai.


Aquest subsòl té un enorme interès per al coneixement del passat romà de Badalona, ja que les excavacions arqueològiques realitzades en aquest espai el 2011 van posar al descobert un nou tram del decumanus maximus i diversos àmbits de la casa de Quint Licini, una de les domus més grans localitzades a la ciutat romana de Baetulo, de la qual ja es visita una part museïtzada, l’anomenat Jardí de Quint Licini.


Amb la signatura del conveni es podrà ampliar, en un futur, la visita al Jardí de Quint Licini i obre la possibilitat de connectar aquest espai amb les Termes i el Decumanus, passant per sota de l’actual carrer de les Termes Romanes.

Deixa un comentari