L’Ajuntament de Badalona sanciona amb multes per un import de més de 2 milions d’euros als responsables de tenir esclavitzades a 87 persones d’origen xinés a l’edifici Roma | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/06/2012

L’Ajuntament de Badalona imposarà multes per un import de 2.110.000 € als diferents responsables de tenir esclavitzades a 87 persones d’origen xinès a l’edifici Roma, al barri de Sant Roc. Les sancions recauran tant sobre els empresaris responsables dels diferents tallers que hi havia a l’edifici, com sobre els titulars d’espais que servien d’infrahabitatge i sobre el propietari de l’immoble.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que espera “que aquesta multa exemplar faci desistir a aquells que pretenen fer negoci mitjançant l’explotació de persones, l’infrahabitatge i els tallers il·legals”. “Volem enviar un missatge molt clar de que a Badalona s’ha acabat el mirar cap a un altre cantó mentre s’està explotant a persones, s’està actuant al marge de la legalitat i s’està practicant una competència deslleial en relació amb les empreses que compleixen amb tots els requisits que demana la normativa”, ha assegurat Garcia Albiol.


La Guàrdia Urbana de Badalona i el Cos Nacional de Policia van identificar el passat 20 d’abril a 87 persones d’origen asiàtic en un edifici industrial de 8 plantes, conegut com Edifici Roma i situat al barri de Sant Roc, a on es llogaven de manera il·legal infrahabitatges en condicions lamentables. A l’edifici, que va ser inspeccionat per agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, agents del Cos Nacional de Policia, tècnics d’Inspecció de Treball i diversos tècnics municipals, també es van trobar dos tallers de confecció tèxtil connectats amb habitacles a on els treballadors vivien en condicions infrahumanes.


Per aquesta raó, l’Ajuntament de Badalona va obrir diversos expedients administratius al propietari de l’edifici i als titulars dels contractes de lloguer dels locals per les infraccions urbanístiques, sanitàries i de seguretat detectades.


En total, es van obrir 20 expedients sancionadors als particulars i empreses d’activitats (tallers tèxtils), que suposen multes per un import de 160.000 €. I també es van obrir 13 expedients sancionadors a la societat responsable de la finca, que han suposat multes per valor de 1.950.000 €.


Les situacions trobades a l’edifici implicaven diversos casos d’infraccions molt greus de la Llei d’habitatge, per ser promotor i responsable de la sobreocupació d’un habitatge, posant en risc la  seguretat de les persones; infraccions greus de la Llei de prevenció i control ambiental de les activitats, per exercir l’activitat sense haver fet la comunicació pertinent a l’administració; i infraccions greus de la Llei d’urbanisme per donar un ús no permès a un local.

Deixa un comentari