L’Ajuntament de Badalona reclama la construcció d’un accés a l’estació de tren des de la platja | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/10/2012

La reclamació s’inclou en  les al·legacions que l’Ajuntament ha presentat al Pla director d’Infraestructures 2011-2020, que no preveu actuacions a la ciutat


L’Ajuntament de Badalona va presentar ahir les al·legacions al Pla director d’Infraestructures 2011-2020, aprovat inicialment per l’Autoritat del Transport Metropolità el passat mes de juliol i que no preveu cap actuació a la ciutat. La reclamació més urgent continguda en aquestes al·legacions és la de crear, abans de 2015, un accés a l’estació de tren de Rodalies des del costat mar, facilitant la connexió amb l’estacionament de vehicles de la zona.


En les mateixes al·legacions, l’Ajuntament de Badalona ha demanat a l’Autoritat del Transport Metropolità que posi en marxa abans del 2020 el tram entre el Fondo i Lloreda-Sant Crist corresponent a la prolongació de la línia 1 del metro que ha d’arribar fins a Badalona Centre. La petició es basa en què ja està efectuat l’estudi informatiu i d’impacte mediambiental parcial, en concret del tram esmentat, i que aquesta actuació ja es contemplava en el Pla Director d’Infraestructures del període 2001-2010.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha remarcat que “aquesta prolongació de la línia 1 seria una actuació amb un impacte molt important per a la mobilitat al Barcelonès Nord i al Maresme i tindria una taxa de retorn de la inversió molt superior a altres actuacions que estan planificades per executar dins l’actual període de vigència del Pla, 2011-2020”. D’altra banda, l’alcalde ha lamentat  “que l’actual Pla Director d’Infraestructures no contempli cap actuació rellevant a Badalona”.


Garcia Albiol, ha explicat que “l’Ajuntament és conscient que les dificultats pressupostàries impedeixen que tots aquests projectes es materialitzin a curt i mig termini”, però ha remarcat que “Badalona ha de continuar reclamant la seva realització per tal de no quedar fora de la cursa per a la millora de les infraestructures quan la situació econòmica millori”.


L’Ajuntament també ha sol·licitat que s’incorpori l’estudi de la prolongació de la línia 2 del metro fins a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, un projecte esmentat en l’anterior Pla Director i del qual només s’ha fet el tram Pep-Ventura-Badalona Centre.


Una altra al·legació presentada per l’Ajuntament demana que la prolongació de la línia del tramvia T4, prevista des de Sant Adrià de Besòs fins al Port de Badalona, s’allargui fins a l’estació de Rodalies de Badalona, garantint la intermodalitat entre tots dos modes de transport.


La resta d’al·legacions formulades per l’Ajuntament de Badalona fan referència al transport ferroviari.


L’Ajuntament també sol·licita que es reincorpori al Pla un estudi de la viabilitat de traslladar la línia ferroviària des de la costa fins a l’interior de la ciutat i que s’adeqüi el ramal ferroviari entre Sant Adrià i Sant Andreu Comtal per permetre l’establiment d’un servei de rodalies directe entre el Maresme i Badalona amb el Vallès. En tots dos casos, es milloraria l’accés al ferrocarril d’un bon nombre de ciutadans badalonins.

Deixa un comentari