L’Ajuntament de Badalona promou que persones en procés de reinserció social puguin conrear una part dels horts urbans de la ciutat | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/02/2013

L’Ajuntament de Badalona ha reservat un 10 per cent de les parcel·les disponibles per a horts urbans a la ciutat perquè les utilitzin persones que estiguin duent a terme un itinerari d’inserció social, amb un pla de treball organitzat des de l’Àrea de Serveis Socials. L’objectiu és que aquestes persones assumeixin responsabilitats i avancin en la seva reinserció a la societat.


Fins al moment present, les persones que podien optar a conrear un hort urbà havien de tenir 60 o més anys, estar empadronats a Badalona i no exercir cap activitat de tipus laboral. El nou col·lectiu de persones que també podran fer servir els horts urbans han de complir les mateixes condicions que la resta d’usuaris pel que fa a la llargada de la concessió, la disposició de l’aigua de reg, l’utillatge que es pot fer servir i el lloc on guardar-lo, i les espècies que es poden conrear, bàsicament hortalisses, verdures, plantes aromàtiques i flors.


El programa municipal d’horts urbans ha permès recuperar i mantenir espais públics que havien estat terres agrícoles amb la participació, formació i ocupació de ciutadans de Badalona. En l’actualitat hi ha horts urbans a les finques de propietat municipal de la Torre Codina, al barri de Canyet, i de Can Cabanyes, entre Sant Crist i Lloreda, dos espais on històricament hi havia hagut terrenys de conreu. Entre totes dues zones hi ha més de 80 parcel·les amb una superfície aproximada de 25 metres quadrats i dotades amb aigua de reg i espai per guardar els estris.


La regidora de Serveis Socials i Salut, Sònia Egea, ha explicat que “l’objectiu de projectes com aquest és ajudar a les persones que ho necessiten per tal que es puguin responsabilitzar del seu propi itinerari de reinserció social”. “El benefici social es combina amb una activitat de millora ambiental ja que tots aquests conreus en fonamenten en l’agricultura ecològica”, ha afegit

Deixa un comentari