L’Ajuntament de Badalona posarà en servei el mes de febrer el nou centre de l’Escola d’adults Gran Sol a l’edifici de la Torre Mena | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/01/2013

L’Ajuntament de Badalona ha acordat amb la Generalitat de Catalunya el trasllat de l’Escola d’adults Gran Sol a l’emblemàtic edifici de la Torre Mena situat a la plaça Trafalgar, al barri de Llefià. Està previst que les classes comencin el proper mes de febrer en aquest remodelat equipament municipal.


El trasllat d’aquesta escola que actualment es troba situada al carrer Berlín, també a Llefià, dóna resposta a les demandes dels responsables, treballadors i alumnes del centre que repetidament havien reclamat el condicionament de l’espai on actualment 600 alumnes, aproximadament, reben formació. L’escola actual funcionava en dos mòduls provisionals, ubicats al costat de l’escola Baldiri Reixac i de l’escola bressol Nero Nas en construcció.


L’edifici de la Torre Mena és un equipament municipal rehabilitat l’any 2011, amb 550 metres quadrats de superfície construïda, distribuïts en tres plantes, sense barreres arquitectòniques. L’equipament destinarà la primera i la segona planta i també una part de la planta baixa a l’escola d’adults. A la planta baixa també hi ha dues aules per a tallers d’activitats i l’espai que actualment ja ocupa el Casal d’avis.
L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, considera que el trasllat d’aquest centre de formació d’adults a la Torre Mena millorarà notablement les condicions de l’escola ja que augmenta la superfície destinada a la formació dels alumnes en uns espais més adequats i confortables per a aquest tipus d’activitat. Garcia Albiol ha afirmat que “aquest és un nou exemple que posa de manifest que el Govern municipal aposta per una educació de qualitat en les millors condicions”. “En aquesta línia s’estan fent els esforços i posant els mitjans necessaris per condicionar els espais educatius de la ciutat, des de les escoles bressol fins als centres d’adults”, ha afegit.


L’Escola d’adults Gran Sol, amb gairebé 600 alumnes distribuïts en 25 grups diferents, ofereix cursos d’informàtica, català, anglès i proves d’accès a cicles formatius entre d’altres. Es pot consultar la seva oferta educativa a www.xtec.cat/cfagransol.


L’edifici de la Torre Mena data de l’any 1880 i està catalogat com a Bé Cultural d’interès Local (BCIL) per la Llei del Patrimoni Cultural Català de 1993.

Deixa un comentari